Ugrás a tartalomra

Örömtánc egy nehéz időszakban: nézze meg a miskolci videókat

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. május 19. szerda 09:49
Miskolci postai dolgozók is csatlakoztak a #JerusalemaChallenge kihíváshoz.

A dél-afrikai Master KG és Nomcembo Jerusalema dala nem nevezhető ropogós slágernek: már egyéves a csípőizmokat világszerte uralma alá vonó afropop. Hazánkban azonban mostanában vált igazán ismertté, méghozzá egy interneten terjedő kihívásnak, a #JerusalemaChallenge-nek a révén.

 

Az utóbbi egy év kemény volt. Talán ezért is a Jerusalema lett az új trend, hiszen olyan helyről érkezett, ahol az élet nehézségit hagyományosan a legegyszerűbb fegyverrel küzdik le: örömmel.

A dalhoz először a Fenómos do Semba nevű angolai tánccsoport készített önfeledt táncos videót: spontán módon, afrikai virtussal kezdtek tányérral a kezükben táncolni. 

A kihívássá váló tánc hamar felkapott lett: külön oktatóvideók is segítenek, hogyan tanuljuk meg az egyszerű lépéseket. Magyarországról is rengeteg Jerusalema-videó kerül fel a világhálóra: a légimentők, büntetésvégrehajtók és a rendőrség mellett már a MÁV és a Volán dolgozói is készítettek örömtáncos felvételeket, amelyekben – többnyire munkaruhájukban, foglalkozásukhoz tartozó jellemző eszközeikkel – ropják az angolai ritmust. Miskolcon szintén többen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Most vasárnap például a helyi postai dolgozók állnak kamera elé.

- A Miskolci Főpostáról jelentkeztek a legtöbben, így ott tartjuk a forgatást – meséli Hajdu Viktorné Adrienn szervező, hozzátéve, nem csak miskolci, de vidéki postai dolgozók is csatlakoztak a tánchoz. – Nagyjából 25-en leszünk. A hölgyek mellett több férfi kolléga vállalta, hogy kamera elé áll. 
A videót vasárnap délután forgatják. - Szerettük volna olyan külső helyszínen is táncolni, ami felismerhetően miskolci, így a Hősök terén is forgatunk majd.

Miskolci verziók

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Magyarország dolgozói is készítettek egy látványos videót.
 

De egy külön, "miskolci számozott utcák" verzió is készült



Alább pedig a Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub videóját nézhetik meg.


 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!