Ugrás a tartalomra

Összefogással segítik a nehéz sorsú családokat

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 13:09
Tíz nehéz sorsú miskolci család kapott segítséget pénteken az Avason.
Fotó: Mocsári László

A Velünk a Város frakció önkormányzati képviselői miskolciakkal összefogva vásároltak főleg tartós élelmiszert, többen pedig ruhaadománnyal támogatták a rászorulókat. Fodor Zoltán és Bartha György a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény Avasi Szolgáltatási Központjában adott át tíz csomagot rászoruló családoknak pénteken délelőtt. A támogatott családokat a MESZEGYI választotta ki.
– Néhány héttel ezelőtt írtam egy bejegyzést egy kabát nélküli kisfiúról. Ennek hatására több százan írtak és ajánlottak fel ruhaneműket, valamint tartós élelmiszert, amit eljuttattam a családnak. Ezt olvasta az István Nádor Borlovagrend vezetője, Czupper András, aki megkérdezte, miben tudnának ők segíteni? Én tartós élelmiszert kértem. Több képviselőtársam – Szebeni Péter korábbi MSZP-s képviselő, valamint Nagy Ákos, a Fidesz frakcióvezetője – is csatlakozott a felhíváshoz – részletezte Fodor Zoltán. Hozzátette, a gyűjtést szeretnék folytatni, hiszen egyre több szegény sorsú miskolci van.

Bartha György elmondta, nem az első alkalom, hogy jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozik. – Tavaly is tudtunk segíteni egy családnak. Ezt a tevékenységet nem lehet kampányjelleggel végezni, így megpróbáljuk kiszélesíteni a támogatói és a támogatott kört – fogalmazott. Aki ruhaneművel szeretné segíteni a rászorulókat, a Klapka György utca 6-8. szám alatti központba viheti be adományát. Ha pedig pénzzel támogatná a gyűjtést, kérik, a polgármesteri hivatalban vagy Facebook-oldalukra írt üzenetben keressék az önkormányzati képviselőket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!