Ugrás a tartalomra

Őszi sikertörténet az erdei iskolákban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 02. péntek 10:03
Miskolc óvodái és iskolái számára kiváló lehetőségeket nyújtanak az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti erdei iskolái, amelyekben évről-évre újragondolt, többszörösen minősített programokkal dolgoznak.
Fotó: ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt.

A legnépszerűbb helyszínek között található a Csanyiki Erdőház, ahol október végéig már ötezer négyszáz látogatót regisztráltak, és a Fónagysági Bagoly-vár, amely huszonöt éve fogadja a kikapcsolódni, tapasztalni vágyó látogatókat, óvodásoktól a nyugdíjasokig. Ebben az évben csaknem hatezren fordultak meg itt. 

Az idei őszre két különleges felkérést is kaptak az erdei iskolák. A Művészetek Völgye Nonprofit Kft. által meghirdetett „Aktívan az osztállyal" gyermekkirándulási programban hat héten át, tizenkilenc csoportban, nyolcszáz harminc gyermek túrázott a térségben, ismerkedve a természet kincseivel erdész, erdőmérnök szakvezetéssel. A kezdeményezés nyomán olyan általános iskolások juthattak el ismeretbővítő foglalkoztatásra, akiknek erre korábban ritkán vagy egyáltalán nem volt módjuk – tájékoztatott Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei iskolai programjainak koordinátora.

Fotó: ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt.

„Novemberben újabb megtisztelő lehetőséget kaptunk a „VárosFa" programsorozatban, melynek során Borsod-Abaúj-Zemplén megye öt településén jártunk. A fafajokról, a faanyagról, annak hasznosságáról tartottunk ismertetőket. A hagyományos szemléltető eszközeink mellett egy új, a Csanyiki Erdőház munkatársai által kifejlesztett társasjáték segítségével csaknem háromszáz kisgyermekhez igyekeztünk közelebb hozni az erdőt - számolt be a koordinátor.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!