Ugrás a tartalomra

Osztálykirándulások online

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 13. csütörtök 15:17
Egy miskolci utazási iroda rendszeresen szervez iskolai kirándulásokat azokra a területekre, melyek régen Magyarországhoz tartoztak. Erre viszont idén is csak az interneten keresztül lesz lehetőség. Jelentkezni május 17-ig lehet.
Korábbi felvétel

Virtuális utazás, valódi élmények – a járványhelyzet miatt online kirándulásra hívja elsősorban a 7. 8. osztályos tanulókat a Scool-Túra Utazási Iroda. A gyerekek Kárpátalját ismerhetik meg még jobban. És nemcsak tanulhatnak, hanem versenyezhetnek is. Szabó Éva szakmai vezető a foglalkozásokról beszélt. – Egy héten egyszer 45 perces foglalkozásban, keddenként szabadidősávban csak Kárpátalja érdekességeivel foglalkozunk most, mert az a legkevésbé látogatható terület és még jó darabig az is lesz.

A virtuális utazás az online oktatásból jól ismert meet felületen zajlik. A figyelem fenntartása és a versenyzés virtuális tallérszerzéssel történik. Minden bejátszott film, ismertető után kérdés hangzik el. Az első helyesen válaszoló játékos 5 tallért, a további jó választ adók 1 tallért szerezhetnek a csapatuknak. A foglalkozás után vagy egy virtuális szabaduló szobát, vagy egy kreatív feladatot kapnak a diákok, amellyel szaporíthatják tallérjaik számát.

A tavalyi tapasztalatok alapján idén a hazai és külhoni iskolákból 4-500 diák részvételére számítanak. A program május 18-án kezdődik és június 4-ig tart.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!