Ugrás a tartalomra

Rakaczki Zoltán az EUSA Végrehajtó Bizottságában

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 11. szombat 18:01
Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szeptember 10-11-én Budapesten tartotta meg tisztújító közgyűlését. Nagyon komoly sportdiplomáciai sikerként könyvelhető el, hogy a miskolci Rakaczki Zoltánt beválasztották tagként a szervezet Végrehajtó Bizottságába.
Rakaczki Zoltán, az EUSA budapesti tisztújító közgyűlésén. Fotó: MEFS

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Testnevelési Egyetem (TE) közös szervezésében fővárosunk adhatott otthont az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) tisztújító közgyűlésének, melyen a negyvenhat tagországból harmincnyolc volt jelen, míg öt nemzet megbízással képviseltette magát. Figyelemre és ugyanakkor elismerésre méltó, hogy Rakaczki Zoltán, a MEFS elnökségi tagja, a MEAFC elnöke, a TFSE ügyvezetője a negyvenhárom lehetséges szavazatból negyvenegyet gyűjtött be. 

– Hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy az európai szintéren is képviselhetem hazánkat és az egyetemi sportot – fogalmazott megválasztását követően  Rakaczki Zoltán. -  Köszönöm a támogatást és a bizalmat. Azt gondolom, hogy ezzel a tisztséggel még jobban hozzá tudok járulni a 2024-es Debrecen-Miskolc közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok sikeréhez.

Adam Roczek, aki kilenc éve az EUSA elnöke és akit újra megválasztottak a következő négy évre, örömét fejezte ki, hogy Budapest adott otthont az Európai Egyetemi Sportszövetség tisztújító közgyűlésének, mely véleménye szerint az egyik legbiztonságosabb hely jelenleg Európában. Az elnök megköszönte a MEFS-nek a rendkívül precíz szervezést és a Testnevelési Egyetemnek, hogy befogadták a rendezvényt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke