Ugrás a tartalomra

Rangos szakmai elismerés az MKK-nak

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 25. hétfő 15:01
„Minősített Közművelődési Intézmény Címet” nyert el a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán. A díjat a magyar kultúra napján, január 22-én, online vehette át a társaság ügyvezetője, Novák Irén Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól.
Fotó: Tóth György

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. a művelődő közösség, rendezvény és tábor tevékenységek eredményes ellátása terén ért el kiemelkedő teljesítményt. – A Minősített Közművelődési Intézmény cím továbbra is arra ösztönöz majd bennünket, hogy felhívjuk a figyelmet a valóban értékesre, és segítsük annak létrejöttét – hangsúlyozta Novák Irén ügyvezető az online díjátadón. – Hisszük, hogy a kultúra minden időben megtalálja a helyét és a szerepét a mindennapjainkban, és jót tesz a lelkünknek. A díj három évre szól, és nagy elismerés, mert országosan csak kilencet oszt ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma két auditor felterjesztése alapján. 

Az elmúlt két évben a társaság dolgozói hosszas előkészítő munkát végeztek a sikeres pályázat érdekében, négy munkatársuk pedig közművelődési kiválósági modell képzésen is részt vett. Új gyakorlatokat hoztak létre a minőségirányítás kritériumainak megfelelő magas szintű szakmai munka végzéséhez. Új vállalatirányítási rendszereket vezettek be, folyamatosan vizsgálták, elemezték. 

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár úgy fogalmazott, most látszik, hogy a kultúrának nem csupán szórakoztató, de léleknemesítő, gyógyító, a nehézségeken átsegítő szerepe is van az emberek életében. – Önök helyt álltak a nehéz időkben: a kimagasló szakmai munka mellett képesek voltak olyan hozzáadott értékeket is felmutatni szakterületükön, amelyek meghatározóak és jövőformáló erővel bírnak nemzeti kulturális életünk számára. Meggyőződésem, hogy az elismerés egyben a példamutatás felelősségével is jár. A jövő nemzedékei elé büszkén állíthatjuk az Önök áldozatos, teremtő, közösségformáló szakmai munkáját, amely most elismerésre méltónak találtatott – mondta a politikus a díj átadásakor.

MKK díj kitüntetett

A Minősített Közművelődési Intézmény Cím azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő munkát végeznek. Az elbírálás során figyelembe veszik a minőségfejlesztési alapelveket, a megfelelő önértékelést, az elért eredményeket és a hozzáértő menedzselést. A pályáztatás legfontosabb része pedig a helyszíni szemle, ahol ellenőrzik az önértékelési adatok megalapozottságát, a követelmények teljesítését.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!