Ugrás a tartalomra

Régi barátság új útjait egyengetik

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 31. kedd 18:46
Már elérhetőek a Wacław Felczak Alapítvány idei első pályázatai.

A 2017-ben bejegyzett alapítvány célja, hogy továbbadja a magyar–lengyel barátság hagyományát a fiatal generációk számára. Lehetőséget biztosít az ifjúsági együttműködésre több területen, ösztönzi egymás kultúrájának és nyelvének megismerését. Az alapítvány működésére a magyar kormány minden évben 1 millió eurót biztosít. Az idei első pályázati körben február végéig várják a pályamunkákat,

melyek témája lehet akár egy lengyelországi osztálykirándulás, de a magyar-lengyel művészeti projekteken keresztül a felsőoktatásban tanuló hallgatók tanulmányi ösztöndíjáig számos célhoz lehet támogatást igényelni.

A pályázatokat online lehet benyújtani február 28-ig.
A Wacław Felczak Alapítvány kiírására pályázhatnak középfokú oktatási intézmények (lengyelországi osztálykirándulások szervezésére és lebonyolítására), felsőfokú oktatási intézmények (lengyel témájú tudományos kutatási projektek támogatására, valamint tudományterületükön kiemelkedő lengyel előadók meghívására).
A kiírás révén akár lengyel nyelv és irodalom mesterszakos hallgatók és doktorandusz hallgatók is igényelhetnek ösztöndíjat tanulmányaikhoz. Emellett egyéb lehetőségeket is kínál a pályázat települési önkormányzatok, alap- és középfokú oktatási intézmények, egyházi és civil szervezetek, valamint könyv- és lapkiadással foglalkozó jogi személyek részére.

A pályamunkákat 2023. február 28. 17 óráig várja az alapítvány. Bővebb információkat a kiírással kapcsolatban ITT olvashatnak.

További hírek

Olvasnivaló