Ugrás a tartalomra

Rendőrkézen az Avas-tető firkálói

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 28. szerda 12:11
Néhány fiatal a közelmúltban összefirkálta az Avas-tető több pontját. Miközben felfújták neveiket a Horváth-tetőn található skate park betonelemére, néhány arra járó tetten érte és feltartóztatta őket, míg az értesített rendészek és rendőrök a helyszínre érkeztek.

Zsolt, Milán és Brigi valószínűleg nem gondolták át kellően a napjukat, amikor saját nevüket felfújták a Horváth-tetőn található, újonnan átadott skate park egyik betonelemére. Emellett az Avasi kilátóra és az Avasi Református Templom betonkerítésén is kétes mélységű üzeneteket helyeztek el.

Fotó: Miskolc Televízió

Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzat Rendészet (MiÖR) igazgatója ismertette, hogy a skate park melletti játszótéren játszó gyerekek kapták rajta a firkálókat. Rájuk is szóltak a fiatalkorúakra, akiket nem hatott meg a kicsik intő szava. A gyerekek azonban nem hagyták ennyiben a történteket és szóltak szüleiknek, akik konkrétabban léptek fel: értesítették a rendőrséget, illetve helyszínre érkezésükig feltartóztatták a rongálókat.

Fotó: police.hu

Először a MiÖR kollégái érkeztek meg, akik átvették a renitenseket, majd a pillanatokkal később megérkező rendőrségi portyaszolgálat számára átadták őket, akik előállították és rongálás vétsége miatt eljárás alá vonták az elkövetőket a Miskolci Rendőrkapitányságon.

Fotó: police.hu

Bodnár Gábor r. alezredes, a Bűnügyi Osztály vezetője hozzátette, gyanúsítotti kihallgatásukon beismerő vallomást tettek, egyben megbánták meggondolatlanságukat. „A rongálás vétsége akár 1 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Az okozott kár megtérítése több százezer forintra is rúghat, mert ezekek a feliratoknak az eltávolítása igen költséges és bonyolult feladat” – zárta az alezredes.

Fotó: police.hu

További hírek

Olvasnivaló