Ugrás a tartalomra

Soós Attila: „Veres Pál kérjen bocsánatot a miskolciaktól és léptesse vissza Mokrai Mihályt"

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 16. hétfő 14:56
„Szégyen és gyalázat” – így kommentálta Veres Pál és Mokrai Mihály hallgatását Soós Attila fideszes frakcióvezető, azt követően, hogy az egykori szocialista alpolgármester, jelenlegi ellenzéki képviselőjelölt „a halál f…szára” küldte el a MIKOM-nál tartott demonstrációjukon megjelent ellentüntetőket.
Fotók: Végh Csaba

„Az MSZP, a Gyurcsány-párt és a maradék Jobbik” polgármesterjelöltje, Veres Pál kampányában „emberközeli kommunikációt” és párbeszédet ígért a miskolciaknak – mondta a KDNP irodában tartott sajtótájékoztatóján Soós Attila.

– Nos, mi azt gondoljuk, hogy ebből a múlt héten kaphattunk egy kis ízelítőt, amikor Mokrai Mihály önkormányzati képviselőjelölt, a szocialisták korábbi alpolgármestere, „menjetek a halál f…szára!” felkiáltással ordított a vele egyet nem értő miskolciak felé. Tette ezt a nyílt utcán, fényes nappal, az arra járók füle hallatára – emlékeztetett a minap a MIKOM-nál történtekre a Fidesz miskolci frakciójának vezetője.

Soós Attila hozzátette az incidenssel kapcsolatban, a pedagógus Veres Pál – „talán azt is gondolhatnánk, hogy jóváhagyólag” – azóta is hallgat.

– Úgy véljük, hogy a történtek és az azt követő hallgatás szégyen és gyalázat – fogalmazott.

A Fidesz frakcióvezetője kijelentette: „amennyiben ezt hívják a szocialisták, a Gyurcsány-párt tagjai emberközeli kommunikációnak, ha ezt az alpári stílust akarják meghonosítani Miskolcon, ebben mi nem tudunk partnerek lenni, és minden eszközzel azon leszünk, hogy ez a hozzáállás ne honosodjon meg, ne váljon gyakorlattá Miskolcon”.

– Még akkor sem, ha a gyurcsányisták, ha Veres Pál, ha Mokrai Mihály vagy bárki közülük úgy gondolja, hogy a vele egyet nem értő miskolciaknak ez a vélemény az arcukba vágható – hangoztatta.

Soós Attila felszólította Veres Pált, hogy kérjen bocsánatot az érintettektől, a miskolciaktól az önkormányzati kampányban használt stílusuk miatt és léptesse vissza a közéleti szerepvállalásra méltatlanná vált Mokrai Mihályt.

– Meglátásunk szerint a korábbi alpolgármester közéleti szerepvállalásra nem alkalmas. Aki ilyen szinten van tele gyűlölettel, az nem alkalmas arra, hogy a miskolciak érdekét bárhol képviselje. Kérjük Veres Pált, hogy határolódjon el ettől a fajta kommunikációtól, ha már emberközeli párbeszédet ígért a miskolciaknak – tette hozzá Soós Attila.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!