Ugrás a tartalomra

Sörösüveggel támadt rá ismerősére, akár két évet is ülhet

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 17. kedd 18:02
A két férfinak korábban is volt már nézeteltérése, másfél éve aztán megint összevesztek a kocsmában, ekkor már tetlegességig fajult a dolog.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt két év szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a mezőkövesdi férfit, aki egy helyi szórakozóhely teraszán – egy korábbi nézeteltérés miatt – egy újabb rövid szóváltást követően sörösüveget vert szét ismerőse fején még 2021. augusztusának végén – írja közleményében a törvényszék.

Az írásban leszögezik, hogy mindkét férfi részeg volt a szóváltás idején. „Előbb a vádlott indult meg a sértett felé, aki meglökte őt és hátat fordított neki. Erre válaszolt a vádlott úgy, hogy egy sörösüveggel legalább háromszor a sértett fejére ütött.

Az ügyészség közleménye leszögezte, csak a véletlennek köszönhető, hogy csupán nyolc napon túl gyógyuló sérülések keletkeztek, mivel az eszköz és az elkövetés módja életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt.

- A törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte, amelynek idejére elrendelte pártfogó felügyeletét. – írja a Miskolci Törvényszék, melynek közleménye elmondta még: enyhítő körülmény volt, hogy a férfi részbeni beismerte az esetet, tovább az is, hogy büntetlen az előélete és kiskorúakról kell gondoskodnia.

Súlyosító körülményként vette figyelembe a törvényszék viszont az önhibából eredő ittasságot, valamint az ilyen és hasonló cselekmények elszaporodottságát.

A fellebbezési nyilatkozat megtételére az ügyész, a vádlott és a védő is három munkanapot tartott fenn – zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló