Ugrás a tartalomra

Sparheltba dugta a motorbenzint

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 05. szerda 10:34
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 38 éves férfi ellen életveszélyt okozó és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt.

A vádlott Hejőpapiban egy négy szoba - konyhás családi házban lakik feleségével és nyolc gyermekével.

A férfi a rotációs kapájába 2018 augusztusában motorolajat is tartalmazó motorbenzint vásárolt két darab műanyag flakonban. 
Az összesen három liternyi folyadékot azért, hogy a kisebb gyermekei ne találják meg, a konyhában lévő és a nyári időszakban általuk nem használt sparhelt sütő részébe dugta el, azonban erről nem szólt feleségének, és később maga is elfelejtette. 

A hónap végén a délelőtti időszakban, a vádlott felesége ebédet főzött a konyhában a gáztűzhelyen, azonban a palackból kifogyott a gáz, és mivel hétvégén a faluban nem lehetett palackot cserélni, a sparheltba gyújtott be és így folytatta tovább a főzést. 
A konyhában ekkor az asszony és két lány gyermeke, valamint a szomszédasszony tartózkodtak. 

A kora délutáni időpontban a felmelegedő sütőben a flakonok összezsugorodtak, kilyukadtak, és a kifolyt benzingőz meggyulladt. A felcsapó lángoktól a vádlott felesége közvetlenül életveszélyesnek minősülő másod-, és harmadfokú égési sérüléseket, míg két lánya első-, illetve másodfokú égési sérüléseket szenvedtek el.  


Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!