Ugrás a tartalomra

Súlyosan megégett az öngyújtóval játszó gyermek

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 09. kedd 09:43
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy huszonhárom éves nő ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt.
Képünk csak illusztráció Forrás: lincolncountyfirenews.wordpress.com

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen családi házban él férjével és két kiskorú gyermekével. 2020. április végén az esti órákban a szobában játszó gyermekeit, a hatéves sértettet és négyéves öccsét felügyelet nélkül hagyta, amíg kiment a konyhába ennivalót készíteni, és közben videóhívásban beszélgetett egy barátnőjével. 

A vádlott távollétében a nagyobbik gyermek megtalálta az asztalon hagyott öngyújtót, és azzal kezdett el játszani, miközben a ruhaszárítóra kiteregetett ruhákat meggyújtotta. Az égő ruhák egy része ráesett a gyermekre, így a rajta lévő ruházat is lángra kapott. Hangosan kiabálni kezdett, erre figyelt fel a vádlott, beszaladt a szobába, és eloltotta a gyermeken lévő ruhákat, majd telefonon segítséget kért, értesítették a mentőket, akik a gyermeket kórházba szállították.

A tűz következtében a gyermek testfelszínének több mint felét érintően, másod- és harmadfokú sérüléseket szenvedett el, amelyek összességükben nyolc napon túl gyógyuló súlyos, életveszélyt okozó sérülések.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!