Ugrás a tartalomra

Szakmai nyílt nap a Vöröskeresztnél

Soós Péter
Utoljára módosítva
2021. augusztus 24. kedd 09:24
Vásárral egybekötött szakmai nyílt napot szervezett a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete hétfőn.

A Kézfogás Klaszter alapító tagjaként megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztat a szervezet a térségben. Az esemény célja, hogy a klaszter tagjai megosszák egymással a tapasztalatokat, melyeket a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatban szereztek.

Ipari hímzés, textilnyomtatás, szabászat, díszszappanok, gyertyák készítése – utóbbiakat például donorok kapnak a véradás után. Ezek a főbb kézműves tevékenységek, melyeket megváltozott munkaképességűek végeznek a Magyar Vöröskereszt egyik miskolci telephelyén. Az ő foglalkoztatásuk ismertetésére szervezett nyílt napot a szervezet megyei szervezete.

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete igazgatója kiemelte, a nap célja, hogy lehetőséget adjanak mindenki számára, hogy ilyen termékeket vásároljanak.

Fülöp Attila államtitkár szerint nem csak szolidaritási, hanem gazdasági döntés is a megváltozott munkaképességűek alkalmazása.

– Lehet, hogy megváltozott a munkaképességük, de képesek értéket előállítani. Ha ezzel a szemlélettel nézzük a dolgot, akkor mindig meg fogjuk találni azt a gazdasági döntést, amivel a megfelelő munkafolyamatba beépíthető valaki. És akkor tudjuk biztosítani azt, hogy ő valóban munkából éljen meg, ne segélyből – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára.

Az érdeklődők a Tű, cérna, szeretet, illetve a prucsok.hu weboldalon érdeklődhetnek a termékek iránt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!