Ugrás a tartalomra

Számos sportolási lehetőséget kínál idén is a Zsongó Lillafüred

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 10. csütörtök 14:28
Most hétvégén tartják a huszonkettedik Zsongó Lillafüredet, ahol sokféle sportágat láthatnak és próbálhatnak ki gyerekek, felnőttek és idősek egyaránt. Idén egészségügyi szűrések és kisvonatozási lehetőség is várja az érdeklődőket szigorúan ötszáz főig.
Látványos bemutatókkal is készülnek. | Minap-archív fotó: Végh Csaba

A Zsongó Lillafüredet már nem kell bemutatni a családoknak, hiszen idén lesz a huszonkettedik, amit megszerveznek. Ötletgazdája és alapító elnöke, Hubay György a beharangozó csütörtöki sajtótájékoztató alkalmával elmondta, a rendezvény elérte célját. – Teljesítettük, amit vállaltunk: minél többen ismerkedjenek meg minél több sportággal, hogy választani tudjanak közülük, mit űznének szívesen minden héten. Találkoztam már ott olyan hölgyekkel és urakkal, akik még óvodásként jártak az első rendezvényeken, majd felnőttként már gyermekeiket hozták el. Sokan lettek közülük élsportolók – mondta, majd hozzátette, a Magyar Vöröskereszt jóvoltából lesznek ingyenes egészségügyi mérések és bűnmegelőzési tanácsadás is. 

A kétnapos rendezvény szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik, egész nap lesz cselgáncs, természetjáró, atlétika, karate, sakk, kerékpáros, birkózó és ökölvívó program. A gyerekeket az esemény helyszínére térítésmentesen, különvonattal fogják felvinni, ami szombaton délelőtt negyed 11-kor indul a Dorottya utcai végállomásról. A két szerelvényben nyolcvan-száz gyermek és szülő foglalhat majd helyet. Pintyili Gergely, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója elmondta, az „ajádékvonatokon" túl több indulási időponttal is készülnek a rendezvényre.

Sportos hétvégére készülnek. | Fotó: Beregi László

A sport- és kulturális program szombati ünnepélyes megnyitóját Mészáros János, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke tartja, majd három óvoda műsorát láthatják a jelenlévők. A Csiribiri Együttes után a Miskolci Spider Mentőcsapat, majd a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommandós bemutatója következik. Délután 2 órától pedig a FatherHead együttes koncertezik az Erzsébet sétányon.

Vasárnap délelőtt 10 órakor országúti kerékpárversennyel kezdődik a programsorozat, ami szépkorúak tornájával folytatódik, majd karatebemutató lesz és Roberto mentalista-bűvész előadása. Az elsősegély bemutató után várostörténeti kérdezz-feleleken próbálhatják ki magukat a résztvevők, operett és nosztalgiaslágerek szólnak a jó ebédhez a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek tolmácsolásában, végül Elvis Presley showt nézhet, hallgathat meg a közönség, ami a szervezők tapasztalatai alapján folyamatosan cserélődik, így be fogják tudni tartani a járványügyi szabályokat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!