Ugrás a tartalomra

Szemétszedés helyiekkel a Tetemváron

Soós Péter
Utoljára módosítva
2021. május 08. szombat 11:22
Nagyszabású szemétszedési akciót tartottak pénteken a Tetemváron. A programba a helyieket is bevonta az önkormányzat, illetve a civil szervezetek. A cél, hogy megtisztítsák a területet az illegálisan lerakott hulladéktól, melyet rendre „újratermelnek” az együttélés szabályait be nem tartó helyiek.
A helyiek is lapátot és gereblyét ragadtak. | Mocsári László képgalériája

Beindult a takarítás péntek délelőtt a Tetemváron, ahol az illegális hulladéklerakást szeretnék felszámolni. Nemcsak a gép dolgozott azonban, a helyiek is lapátot és gereblyét ragadtak. A lakosok munkáját a civil szervezetek is támogatják.

„A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018 óta biztosít programot a Tetemvár területén – mondta Halász Sebastian, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programvezetője. – Már a kezdetektől a helyi lakosokat is bevontuk a különböző akciókba. Több ízben volt már szemétszedés, de most talán ez az egyik legnagyobb, amit a városnak köszönhetően meg tudunk valósítani.”

Élhető környezetet teremtenek

Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere elmondta, komoly munka indult a Tetemváron, mellyel az a céljuk, hogy a szegregátumokat „helyzetbe hozzák” és olyan terülteket alakítsanak ki, melyek élhetőek.

„Fontos, hogy nem pillanatnyi akcióra készülünk, hanem egy hosszútávú, folyamatos munkára, ezért igyekszünk továbbra is európai uniós forrásokat megpályázni. Együttműködünk számos civil szervezettel” – hangsúlyozta.

Szopkó Tibor alpolgármester kiemelte, lényegében az egész Tetemvárat érinti a szemétprobléma. „Nyilván vannak olyan területek, ahol egyébként ez jobban látszik, de alapvetően az egész körzetre jellemző ez a súlyos és kezelendő probléma.”

Az együttműködéssel a probléma megoldását várják

Hozzátette, amikor a lakosok bevonása nélkül szállították el a szemetet, az nem működött, folyamatosan újratermelődött a sok hulladék. A mostani programtól azt várják a helyiek is, hogy az együttműködéssel megoldódik a probléma. Ezért nagy érték a jelenlegi akció a lakók közreműködésével.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!