Ugrás a tartalomra

Szeretem Miskolcot – kuponfüzet az elmaradó Carreras-koncert helyett

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 27. szerda 16:07
A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet nagyon komoly kihívások elé állította Miskolc városát és a Bartók Plusz Operafesztivált szervező csapatot – pénzügyi és jogi értelemben egyaránt.

Hosszú hetek megoldás- és kiútkeresését követően a szervezők arra jutottak, hogy a bizonytalan helyzetben 2020-ban Miskolcnak nincs lehetősége megrendezni a 20. Operafesztivált és a jubileumi fesztivál legkiemelkedőbb eseményének szánt José Carreras koncertet. A menedzsmenttel a koncert esetleges későbbi időpontban való megtartására tárgyalások folynak.

A világhírű tenor előadására nagyon sok jegy kelt el elővételben, a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. pedig a jogszabályoknak megfelelően rendezi ezen belépők sorsát.

Miskolc városa és az Operafesztivál Kft. úgy döntött, hogy túl azon, hogy az on-line jegyforgalmazón, és a miskolci jegyirodán keresztül biztosítja a jegyek szabályszerű visszaváltását, a miskolci kulturális élet szereplőit támogató lehetőséget is ajánl a kultúraszerető és Miskolc városát támogatni akaró barátai és vendégei számára.

Minap-archív fotó: Végh Csaba

Azok a jegyvásárlók, akik nem váltják vissza a José Carreras koncertre szóló belépőjüket, a jegyeik értékének megfelelően egy „Szeretem Miskolcot” kuponfüzetet kapnak, amelyet Miskolc városa, vagy a város kulturális, turisztikai cégei által szervezett rendezvényekre, eseményekre, látogatásokra válthatnak be.

Ilyenek lesznek
- a Miskolci Nemzeti Színház előadásai
- a Miskolci Kulturális Központ koncertjei, rendezvényei, különösen a Művészetek Háza és a Lovagi Tornák Tere saját szervezésű koncertjei és eseményei
- a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjei
- a diósgyőri vár
- a Herman Ottó Múzeum
- vagy a Miskolci Állatkert és Kultúrpark látogatása.

A város igyekszik ezt a listát tovább bővíteni.

– Azt szeretnénk, ha a vendégeink és a miskolciak így is kifejezhetnék elkötelezettségüket a város kulturális élete iránt és azzal támogatnák a város igen nehéz helyzetbe került rendezvény-, és kultúraszervező munkáját, hogy a José Carreras jegyek árát ezen a kuponfüzeten keresztül biztosan Miskolcon, a miskolci kulturális életben költik majd el – olvasható a miskolci polgármesteri hivatal szerdai közleményében.

„Hiszünk abban, hogy ez az összefogás is segít majd abban, hogy mihamarabb visszatérjen az élet Miskolcra, a miskolci kultúrába és hiszünk abban, hogy mihamarabb újra találkozunk.”

Kérik, akik megtehetik, a jegyvisszatérítés helyett válasszák a támogató kuponfüzetet, amellyel a legtöbbet segítenek Miskolcnak, de természetesen a visszaváltásban is készségesen segítenek közvetlenül és a partnereken keresztül is.

Kuponfüzetet július 15-ig lehet igényelni az operami@operafesztival.hu email címen. Amennyiben nem élnek a kuponfüzet lehetőségével, úgy az online és a Miskolci Nemzeti Színház Jegypénztárában vásárolt jegyek visszaváltására EZEN a felületen regisztrálhatnak június 2-június 30 között.

A kuponfüzetről és a jegyvisszaváltásról bővebb információkat az Operafesztivál weboldalán találnak az érdeklődők.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!