Ugrás a tartalomra

Széthúz az ellenzék Debrecenben

origo.hu
Utoljára módosítva
2019. július 17. szerda 13:42
Itt az újabb csavar a debreceni ellenzék kálváriájában: miután a Momentum-Jobbik-LMP hármas bemutatta polgármester-jelöltjét, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás négyes rásrófolva erre, előállt saját aspiránsával – írja az Origó.

Utóbbi pártok választása a magyar kerítést meghökkentő módon támadó Varga Zoltán, DK-s önkormányzati képviselőre esett, aki hetek óta kitartóan ostromolja ellenlábasait. Ezzel hivatalosan is két blokkra szakadtak a kormányellenes erők a Hajdú-bihari megyeszékhelyen.

Az Origó azt írja, hogy Varga Zoltán, a DK helyi önkormányzati képviselője újra elkezdte nácizni a Jobbikot, valamint bírálni a Momentumot és az LMP-t. A Gyurcsány-párti politikus kirohanása oda vezethető vissza, hogy a Momentum-Jobbik-LMP hármas kiszállt az összellenzéki tárgyalásokból, és úgy döntött, külön indul az őszi választáson. Hogy komoly volt az elhatározásuk, azt mi sem mutatja jobban, minthogy a múlt héten a jobbikos Kőszeghy Csanád Ábel személyében megnevezték polgármester-jelöltjüket, és létrehoztak egy külön választási oldalt. Ezzel gyakorlatilag két részre szakadt az ellenzék, a kegyelemdöfés pedig hétfő délután érkezett.

Varga Zoltán (DK)

Két ellenzéki csapat Debrecenben

„Megállapodott az összefogásról Debrecenben az önkormányzati választásra a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás” – írja a Dehír az ellenzéki négyes minapi sajtótájékoztatójáról. E szerint a négy szervezet minden egyéni választókerületben indít közös jelöltet, és közös polgármester-jelöltet is megneveztek Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció debreceni elnökének, önkormányzati képviselőjelöltjének személyében, és közös listával vág neki az októbernek. Magyarán a kormányellenes térfélen két csapat alakult ki, külön jelöltekkel és listával. Vargáék bejelentése azt jelenti, hogy hivatalosan is két blokkra szakadt az ellenzék a Hajdú-bihari megyeszékhelyen.

A Momentum-Jobbik-LMP hármas méri össze erejét a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás négyessel. Varga, az utóbbi csapat újdonsült polgármester-jelöltje nem bírta ki, hogy ne rúgjon bele riválisaiba, és azt mondta, „a városban vannak olyan ellenzéki vezetők, akik saját politikai túlélésük érdekében feláldozták a teljes körű ellenzéki együttműködés lehetőségét”. A Jobbikra kitérve az előbbiekhez hozzátette, hogy nem lehet elfeledni a múltjukat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!