Ugrás a tartalomra

A szüret jegyében tartottak termelői napot Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 20. vasárnap 13:53
Sajnáljuk, ízeket, illatokat nem tudunk csatolni cikkünkhöz…

A négy éve töretlen népszerűségnek örvendő közösségi program, a termelői nap egyik vonzereje éppen a személyességében van: jó hangulatú találkozási lehetőség a helyiek, és a portékáikat büszkén kínáló termelők között.

Végh Csaba képgalériája!

A négyéves Miskolci Termelői Nap egy olyan közösségi alkalom, amelyet a természetesség, a kedvesség, a tudatosság és a sokszínűség jellemez. Az Erzsébet téren beszerezhetjük kedvenc kézműves portékáinkat, és minőségi bioélelmiszereket is lephetjük meg családunkat, párunkat.

Ezúttal is bőven volt miből válogatni! Az ember pár perc után csak azt veszi észre, hogy tele a kosár – sajtért indult, aztán megkívánja a pompás mézeket, belekóstol a lekvárokba, és már abból is vesz egyet gyorsan… Szinte ellenállhatatlan a vágy, hogy mindenből legalább kóstolót vegyen, s várakozásaiban nem is csalatkozik: minden finom, természetes, egészséges, ráadásul rengeteg mosolyt és közvetlenséget is kap a termelőktől…

Októberben természetesen a szüret tematikára épült a termelői nap. Egy igazi szüreti mulatságba csöppenhettünk az Erzsébet téren. A helyi és a környékbeli termelők portékáit és kézműves termékeit kínáló eseményen táncmulatsággal, mustpréseléssel és más vidám kísérőprogramokkal idézték fel a szüret hangulatát.

A Számadó Zenekar szüreti mulatsága, kiállítás, valamint borvásár és mustpréselés is színesítette a programot.

Itt volt vendégként Sándor Zsolt miskolci borász, akinek az irányítása mellett felnőttek és gyermekek egyaránt belekóstolhattak a must előállításának folyamatába és eredményébe.

A délelőtti programokat a MINŐIES Alapítvány rajz-, és fotókiállítása is színesítette, ezeket „Az önkéntes munka” és „A közösség, amihez tartozom” témákban rendezték meg. A gyerekek pedig saját alkotásukat is elkészíthették őszi termésekből, de akár újrahasznosított anyagokból is a kézműves foglalkozásokon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!