Ugrás a tartalomra

Tavasszal is vár a Bükki Kerékpáros Teljesítménytúra

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. május 05. szerda 10:19
A sporteseményt idén a hagyományos szeptemberi időpont mellett májusban, egészen pontosan most vasárnap is megrendezik.

A sportesemény tavaly is nagy népszerűségnek örvendett. Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

Ebben az esztendőben tavasszal is megrendezi a Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrát a Zöld Kapcsolat Egyesület. A sorban a huszonegyedik sportesemény május 9-én lesz.

Vasárnap reggel nyolc és délután öt között ezúttal is négyféle távon – 30, 50, 80 és 110 kilométeren - lehet majd indulni. A túrák a hagyományoknak megfelelően a Majális parkból, a Királyasztaltól indulnak, a távokat ezúttal is a Kis-mező és a Nagy-mező környékén jelölték ki. A szervezők hangsúlyozzák, a teljesítménytúrát esős időben is megtartják. A túrára jelentkezőktől azt kérik, kerékpáros sisakot mindenki viseljen, és lehetőség szerint poharat is vigyenek magukkal.

8-17 óra között négy távon lehet majd indulni, méghozzá 30, 50, 80, 110 km-en. A távokat a Kis-mező és Nagy-mező környékén jelölték ki. A teljesítménytúrát az esős idő ellenére is megtartják. A szervezők azt kérik, hogy sisakot és poharat mindenki vigyen magával. Tekintettel arra, hogy az eseményt erdei utakon rendezik, mindenkinek azt javasolják, ha lehet, ne országúti bringával vegyenek részt a túrán.

A XXI. Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrára május 5-én éjfélig lehet jelentkezni. A jelentkezés részleteiről bővebben itt olvashat!

További hírek

Olvasnivaló