Ugrás a tartalomra

Téglával dobta meg áldozatát

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 04. kedd 09:49
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 26 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, aki egy előző napi vitát követően, másnap haragosa lakására ment és az utcáról kiabálva verekedni hívta. Az udvaron tartózkodó időskorú férfi távozásra szólította fel, erre felkapott egy téglát és hozzávágta, életveszélyes sérülést okozva.

A vádirat szerint a vádlott 2021 áprilisában, az esti órákban Megyaszón egy családi házban italozott, amely során az egyik férfi vendég a társaság több tagjával vitába keveredett, majd hazament.

A vádlott másnap délelőtt megjelent a lakáson azzal a szándékkal, hogy számon kérje a férfit, az utcán hangoskodott és verekedni hívta.

Az udvaron ott volt az időskorú sértett is, aki a kiabálás és a trágár szóhasználat miatt távozásra szólította fel a vádlottat. A vádlott viszont a mellette lévő téglarakásról felvett egy egész téglát és a tőle 2 méterre álló idős férfihez hozzávágta. A sértett azonnal összeesett, családtagjai mentőt hívtak hozzá.

A bántalmazás következtében a bal vese roncsolódását, bevérzését szenvedte el, amely olyan súlyos fokú sérülés volt, hogy közvetett életveszélyes állapotba került és a veséjét műtéti úton el kellett távolítani. Ez maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A vádlott enyhe fokban gyengeelméjű, mely a kóros elmeállapottal egyenértékű.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

(Címlapkép: Illusztráció. Fotó: Horváth Csongor)

További hírek

Olvasnivaló