Ugrás a tartalomra

Télen is folytatódik a Miskolc pont jó! online turisztikai kampány

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 07. kedd 09:41
A téli időszakban sem maradnak ajánlatok nélkül az észak-magyarországi nagyváros iránt érdeklődők, a város folytatja a nyáron indított Miskolc pont jó! elnevezésű forgalomélénkítő online kampányát. Az akció továbbra is online felületeken szólítja meg a belföldi turistákat egyszerű, de kreatív üzenettel.

Miskolc évek óta törekszik arra, hogy valóban négy évszakos desztinációként éljen a pihenésre vágyók fejében, olyan hely legyen, ahová az év bármely hónapjában érdemes felkerekedni, mert mindig történik valami izgalmas és rendkívüli.

Mivel a közel másfél éve tartó pandémia árnyéka még mindig rávetül a turizmus szereplőire, kiemelten fontos, hogy legyenek olyan látnivalók és élmények, amelyek az érvényes járványügyi szabályozásoknak megfelelően biztonságosan látogathatók és maradandó emléket jelentenek a hidegebb napokban is.

Miskolc igazán szerencsés helyzetben van, a Bükk hegység ölelő karjai egész évben végtelen tárházát kínálják a testet felpezsdítő túráknak, az akár 900 méternél magasabb csúcsokról lenézve a ködös, szürke napokon is gyönyörű napfényes, kék eges panorámában lehet részünk. A Bánkúti Síközpont révén a téli sportok szerelmesei is otthonra találhatnak a miskolci vagy bükki szálláshelyek egyikén és a testi felfrissülés mellett felejthetetlen programokon vehetnek részt a város kulturális intézményeiben. A Miskolci Nemzeti Színház szívbemarkoló előadásaiért ma már egyre messzebbről érkeznek az igényes kikapcsolódás kedvelői, de a város befogadó jellegét tükröző templomai és a Herman Ottó Múzeum kiállítóterei is tartalmas időtöltést jelentenek a korán sötétedő hónapokban.

Az adventi időszak legnagyobb attrakciója a többször is Európa legszebbjévé választott adventi villamos, ami idén 10. alkalommal indult útjára. A villamos mézeskalács házikóként gurulva, mesésen feldíszített, arany színekben ragyogó belső térrel várja az elvarázsolódni vágyó kicsiket és nagyokat. A villamos útvonalán található a város adventi vására is, amit fényfüzérekbe öltöztetett fák és fénnyel festett épületek vesznek körbe.

A téli hónapokhoz hozzátartoznak a fürdős élmények is, ilyenkor különösen jól esik megmártózni a meleg vizű medencékben vagy felpezsdülni a szauna kabinokban. Fürdőzésre a miskolctapolcai üdülőterületen az Európa-hírű Barlangfürdőben és az alig féléve megnyílt Ellipsum Élmény- és Strandfürdőben várják a vendégeket.

A kampány tél végéig tart, ez idő alatt a város közösségi média felületeit is érdemes követni (https://www.facebook.com/HelloMiskolc/), hiszen karácsony közeledtével hasznos tippeket tartalmazó adventi naptár is várja majd az érdeklődőket. 3530 Miskolc, Széchenyi u.16. Tel.: +36 46/ 350 425  info@hellomiskolc.hu , www.hellomiskolc.hu  

Miskolc bizakodással tekint a téli hónapok elé, nem alaptalanul remélve azt, hogy sikerül megőriznie helyét a legkeresettebb települések között, hiszen a tavalyi évben 12 helyet előrelépve a 11. helyen végzett a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáit tartalmazó listán. 

Miskolc turisztikai szolgáltatói békés adventi készülődést és áldott, pihenéssel teli időszakot kívánnak mindenkinek.
 
Az online kampány linkje megtekinthető ITT.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!