Ugrás a tartalomra

Tigrisek Napja az állatkertben

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 16. kedd 11:00
Július 29-én ünnepeljük a Tigrisek Nemzetközi Napját. A 2010 óta megrendezett világnap célja felhívni a figyelmet ezeknek a nagymacskáknak a védelmére!
Forrás: miskolczoo.hu

A valaha élt kilenc tigrisalfaj közül három már kihalt és a maradék 6 is veszélyben van.

A Miskolci Állatkertben két szibériai tigris látható. Ebből a fajból vadon mindössze 400-500 egyed él. Az ő  védelmüknek a fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, amely rajzpályázatot hirdet, 3-14 év közötti gyermekek tigris rajzait várva. A pénztárban bemutatott rajzzal az azt készítő gyermek 100 forintos regisztrációs jeggyel látogathatja a Miskolc Állatkertet ezen a napon – tudatta portálunkkal az állatkert. A rajzot készítők között apró  ajándékokat is kisorsolnak, így érdemes a rajzok hátulján feltüntetni a nevet és az elérhetőséget.

A sorsoláson csak a 14:00 óráig leadott rajzok vesznek részt, a kedvezményt viszont egész nap igénybe vehetik a rajzzal érkező gyerekek.

Az érdeklődők 10:00 órától a tigrisek etetését is megnézhetik, 10:00-16:00 óra között pedig a tigrises arcfestést is kipróbálhatják a gyerekek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!