Ugrás a tartalomra

Tíz tehetséges diáknak segít az ajándék

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 23. szerda 16:50
Tíz tehetséges fiatal örülhet ezekben a napokban a PEKA BAU 2000 Kft. ajándékának, egy-egy – a legfontosabb programokkal felszerelt – laptopnak. Pető Györgynek, a cég vezetőjének a Miskolci Gráciák Egyesülete segített abban, hogy jó helyre kerüljenek az ajándékok.

Miért tartották fontosnak a jótékonykodást, a segítségnyújtást? – kérdeztük Pető Györgyöt, a társaság ügyvezető igazgatóját.

Cégünk az elmúlt húsz év munkájának köszönhetően mostanra stabil, biztos alapokon működő vállalkozássá vált, elérkezett az az idő, amikor amellett, hogy a mindennapi tevékenységünkre koncentrálunk, a társadalmi felelősségvállalás is előtérbe kerül. A célunk, hogy felelősségteljesen foglalkozzunk a környezetünkkel Miskolcon és a megyében is. Szeretnénk segíteni olyan rászoruló családoknak, akiknek a napi megélhetés biztosítása mellett már nehézséget okoz, hogy tehetséges gyerekeiknek biztosítsák például az otthontanuláshoz nélkülözhetetlen számítógépet, és az ehhez szükséges programokat. Ezért döntöttünk úgy, hogy 10 családnak laptopot ajándékozunk, amelyekre természetesen telepítve vannak a megfelelő programok.

A PEKA BAU 2000 Kft. munkatársai személyesen adták át a cég ajándékait

Miért keresték meg a Miskolci Gráciák Egyesületet?

A mi vállalkozásunk az építőiparban működő, tervező, kivitelező társaság, ebben a szakmában járatosak vagyunk, de a szociális területen nem. Szerettük volna, hogy az adományunk jó helyre kerüljön, szükségünk volt tehát egy olyan tanácsadóra, csapatra, akik ebben segíteni tudnak. A Miskolci Gráciák Egyesületre esett a választásunk, mert ez az egyesület több mint tíz éve végez jótékonysági munkát, támogatja a rászoruló családokat. Megkeresésünket nagy örömmel fogadták, és mivel ők több család életét kísérik figyelemmel, gyorsan összeállt a 10-es lista. Szeretném megköszönni a segítséget Pelczné dr. Gáll Ildikó elnök asszonynak és Marien Anitának, akiktől a konkrét támogatást kaptuk.

Mikor kaphatják meg a családok az ajándékot?

A koronavírus-járvány miatt sajnos nem tudunk személyes találkozót szervezni, ezért a biztonságos házhozszállítás mellett döntöttünk. Cégünk autója december 22-én, kedden megkezdte az ajándékok eljuttatását az érintett családokhoz. Talán, ha ez a nehéz időszak véget ér, találkozhatunk majd azokkal a fiatalokkal, akiknek most reményeink szerint sikerül meglepetést és örömet szerezni. Nem utolsó sorban pedig segíteni őket céljaik elérésében.

Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Gráciák Egyesületének elnöke lapunknak úgy fogalmazott: „Örömmel fogadtuk Pető György ügyvezető igazgató úr megkeresését és felajánlását. Mivel ebben az évben a digitális oktatásra való átállás jelentette a legnagyobb kihívást a diákoknak, biztosra vesszük, hogy a PEKA BAU 2000 Kft. ajándéka igen nagy segítség az általunk patronált fiataloknak. A tanuláshoz nélkülözhetetlen egy jó gép, amelynek beszerzése ezeknek a családoknak nehézséget okoz. Sokat jelent az egyesület tagjainak, hogy közreműködhettünk ebben a jótékonysági akcióban.”

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!