Ugrás a tartalomra

Tízedik jubileumi MikuLÁSS futásra indulnak a Baráthegyiek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 02. péntek 18:11
Ez az év sem múlhat el MikuLÁSS futás nélkül, főleg hogy az esemény, amelyet azért szerveznek meg évről évre, hogy a látássérültek minél változatosabb sportprogramokon vehessenek részt, a tízedik jubileumánál tart. 
Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola (illusztráció)

Természetesen a budapesti Margit-szigeten december 4-én megrendezendő kihívásra nem csak a látássérült sportolni vágyókat várják, hanem a látókat is, akik most némi hátrányba kerülnek majd, hiszen nekik lesz elsősorban szokatlan a futás, bekötött szemmel. A versenyen egy vagy két szigetkört kell lefutni a bátor vállalkozóknak, természetesen ebben önkéntesek segítenek majd. Az ideiglenesen látásukat vesztő látóknak erre bizonyosan fokozott szükségük lesz, ha nem akarnak úszni is. 

A megmérettetésen a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítványának négy vakvezető kutyája futja le gazdájával a Margitsziget-kört. A MikuLÁSS futás nem csupán egy sportolási lehetőség, hanem egyben jótékonysági alkalom is lesz, a nevezési díjak és adományok a látássérültek sportolását támogatja. 
A miskolci vakvezető kutyás indulók mindannyian sportolnak, ezért érzik szívügyüknek, hogy minél több látássérült mozogjon rendszeresen.

Lengyel Zsófia, nyolcszoros magyar bajnok, válogatott parasportoló, Mokka nevű kutyájával fut.

Dombi Mihály, magyar bajnok túrakenus, nyolcszoros magyar bajnok sárkányhajós, Körtével fut.

Horváth Szindi, csörgőlabda válogatott, Milkával indul.

Hegedűs Brigitta, aki csörgőlabdázik, Artúr nevű társával teljesíti a távot. 

A verseny fővédnöke Miklósa Erika operaénekes lesz, aki Gombás Judit segítőjeként maga is végigfutja a köröket.

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola (illusztráció)

A jubileumi MikuLÁSS futás nem verseny, hanem látók és látássérültek örömfutása. Mindenkit várnak, aki szeretne jól szórakozni, finom süteményeket enni, teázni, forralt borozni és előtte lefutni egy vagy két szigetkört. Egy kör öt kilométer, ami némi bemelegítéssel még kényelmesen teljesíthető. Aki most nem vállalkozna erre, annak is érdemes kilátogatni a Margitszigeti Atlétikai Centrumba, mert kipróbálhatja, milyen bekötött szemmel lefutni 400 métert, természetesen látó kísérő segítségével.

Az indulók az ötezer forintos nevezési díjjal a Látássérültek Szabadidő Sportegyesületének (LÁSS) jövő évi programjait támogatják, amely tagságának szervez kerékpározást, futást, vitorlázást, jógát és minden évben elmennek síelni is – tudtuk meg Berta Lászlótól a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kommunikációs vezetőjétől.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!