Ugrás a tartalomra

Több embert lőttek le íjjal Norvégiában szerdán

MTI
Utoljára módosítva
2021. október 14. csütörtök 08:32
Íjjal elkövetett támadás történt szerda este a dél-norvégiai Kongsberg kisvárosában, többen meghaltak és megsebesültek, egy gyanúsítottat őrizetbe vettek – közölte a norvég rendőrség, írja az MTI.
Rendőrök a helyszínen a norvégiai Kongsbergben 2021. október 13-ánFORRÁS: AFP/HĹKON MOSVOLD LARSEN / NTB/HAKON MOSVOLD LARSEN

„A férfit elfogták, a rendelkezésre álló információink szerint egyedül cselekedett” – ismertette Öyvind Aas rendőrfőnök.   
„Többen életüket vesztették, illetve megsebesültek”  tette hozzá, de nem említette az áldozatok pontos számát. A rendőrség egyelőre nem közölt semmilyen információt az elkövető személyéről, sem lehetséges indítékáról. Az elkövető az Oslótól mintegy 80 kilométerre, délre található Kongsberg belvárosában követte el a vérengzést.

Norvég sajtójelentések szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki Kongsberg belvárosában, amely felett rendőrségi helikopterek köröztek. Úgy tudni, tűzszerészeket is mozgósítottak. A norvég közszolgálati rádió tájékoztatása szerint az első lakossági bejelentések 18.13-kor futottak be a rendőrséghez, miszerint egy íjjal és nyilakkal felfegyverzett férfit láttak a városközpontban.

A skandináv ország második világháború utáni történetének legsúlyosabb merényletét közel tíz éve követték el. A szélsőjobboldali nézeteket valló Anders Behring Breivik 2011. július 22-én pokolgépet robbantott Oslo kormányzati negyedében, majd a közeli Utoya szigetén a kormányzó párt ifjúsági szekciójának táborában kezdett féktelen lövöldözésbe. Az akkori támadásban hetvenheten vesztették életüket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!