Ugrás a tartalomra

Több nemzedék képviselője találkozott és mulatott együtt a MÜHÁ-ban

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2022. október 07. péntek 16:20
A Művészetek Házában rendezték meg pénteken az idei Nemzedékek Találkozóját.
Nemzedékek Találkozója a Művészetek Házában - Mocsári László képgalériája


Miskolc, egészen pontosan a Művészetek Háza adott otthont pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége, valamint a helyi önkormányzat által megszervezett Nemzedékek Találkozójának. Az idősek hónapja apropóján megrendezett eseményen változatos zenés-táncos programmal szórakoztatták az érdeklődő szépkorúakat.

A Nemzetiségek Találkozóján először Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy Miskolc még a mostani, kiemelten nehéz gazdasági helyzetben is mindent megtesz annak érdekében, hogy segíthesse az itt élő időseket. 

Veres Pál. Fotók: Mocsári László

- Manapság sokszor hallhatjuk, hogy különbségek vannak a generációk között, hiszen más életszakaszban járnak, eltérő tapasztalatokkal, impulzusokkal tekintenek a világra és szereznek a világból. Hiszem azonban, hogy ezek a különbségek nem eltávolítják, hanem, közelebb hozzák egymáshoz a különböző generációkat. Az idősek segíthetik a fiatalokat tapasztalataikkal, tanácsaikkal, a fiatalok pedig megmutathatják számukra saját világlátásukat, nézőpontjukat. Az a tudás, amit a generációk adnak át egymásnak, biztosítja azt, hogy az emberiség túléljen és előrehaladjon – mondta a polgármester, aki hozzátette: bár a város korfája az elmúlt évtizedekben eltolódott, Miskolc vezetése mindent megtesz, hogy megpróbálja a városból korábban eltávozott fiatalokat visszaívni, a jelenleg itt élő fiatalokat pedig itt tartani. 

Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke méltatta az idén huszonöt esztendős megyei szervezet munkáját, mint fogalmazott, a megyei és miskolci NYÉSZ szervezet, a nyugdíjasok életminőségének javítását célzó tevékenysége országosan is példaértékű. 


- Mindannyian hordozzunk emlékeink élménytárát, amitől mindenki más és más lesz. Egyedi és megismételhetetlen. Boldog lehet az az ember, akinek az élményekből sok adatott élete során. Azt gondolom, hogy a mai ünnepen, a mi napunkon az lehet a legjobb óhaj, ha azt kívánom: legyenek élményeitek. Amiket a legrosszabb órákban is felidézhettek, amitől borúról derűről vált a perc. Nem késő még újakat gyűjteni. És azt kívánom, legyen kinek elmesélni ezeket. Legyen egy társ, egy szerető család egy szerető közösség, aki hű közönségként osztozik örömeinkben, bánatunkban, sikereinkben és olykor csalódásainkban is – szólt a rendezvényen megjelentekhez Jankovics Györgyi.

További hírek

Olvasnivaló