Ugrás a tartalomra

Új erdőket telepítettek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 14. péntek 12:13
Az Északerdő Zrt. közleménye szerint az elmúlt három évben 45 hektáron telepítettek új erdőt a területeiken.

Az Agrárminisztérium 2019-ben meghirdetett Országfásítási Programja keretében mintegy 5 tonna kocsánytalan tölgy makkot és 150 ezer csemetét ültettek el. A társaság tervei között szerepel további 40 hektáron ez év folyamán őshonos fafajokból álló, elegyes, változatos erdőterület kialakítása.

Forrás: Északerdő Zrt.

Az erdőtelepítési program elősegítése érdekében az elmúlt években csaknem 500 hektárt meghaladó területen készített a társaság erdőtelepítési kivitelezési tervdokumentációt külső megbízók részére. Természetesen a támogatási kérelem benyújtásában, a hatósági ügyintézésben, valamint a kivitelezésben és az erdőművelési feladatok végrehajtásában is segítséget nyújt a megrendelőknek. 

Kiemelték: Az Északerdő Zrt. felhívja a mezőgazdasági műveléssel gazdaságosan nem hasznosítható földterülettel rendelkező földtulajdonosok, földhasználók, mezőgazdasági vállalkozások, önkormányzatok és nem utolsósorban a magánszemélyek figyelmét, hogy az elmúlt években jelentős mértékben megnövekedett az igénybe vehető támogatás összege és mértéke.  Az „Erdősítés támogatás VP5- 8.1.1-16” című felhívásban találhatók a részletek, de az érdeklődők számára szívesen áll rendelkezésre az erdőgazdaság. A társaság szakemberei nagy tapasztalattal, elhivatottsággal és szakértelemmel vállalják az erdőtelepítések irányítását a tervezéstől a kivitelezésen át a fenntartásig.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!