Ugrás a tartalomra

Új témát szolgáltatott az irodalomnak a pandémia

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. április 11. vasárnap 15:25
A magyar költészet napja alkalmából beszélt nekünk az Irodalmi Rádió szerkesztő házaspárja, Zsoldos Árpád és Adrienn helyi alkotókról és arról, hogy az emberek egyre többen keresik az irodalmat.
Zsoldos Árpád: van sok miskolci szerzőnk. | Fotó: magánarchívum

Az Irodalmi Rádió alkotóközössége alapvetően online szerveződő csoport, így kevésbé érintette őket a pandémia. Weboldalukon szerzőik saját maguk közölhetik legújabb alkotásaikat, de sok profi előadóval is dolgoznak. 2020-ban legtöbbször Seres Ildikó, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze működött közre.

– A pandémia amellett, hogy némileg hátráltatja tevékenységünket, új témát is adott. 2020-ban megjelent az Életünk és ihletünk a Covid-19 idején című válogatáskötetünk – nyilatkozta Zsoldos Árpád és Adrienn, hozzátéve: szerkesztőségük ugyan miskolci székhelyű, de az alkotók túlnyomó része az ország más tájain, illetve a szomszédos országok magyarok lakta településein él.

– Természetesen van sok Miskolcon, valamint a megyében élő szerzőnk is. Fecske Csaba ajánlásával született meg B. Mester Éva arnóti alkotónk második kötete, amit azóta még egy követett kiadásunkban. A bükkszentkereszti Lovass Adélnak pedig Péterfy-Novák Éva szerző ajánlásával jelenik meg idén első verseskötete bármi-NŐ címmel.

A szerkesztőség tavaly ünnepelte fennállásának 18. évfordulóját. Az elmúlt négy évben legjelentősebben a könyvkiadási programjuk fejlődött, mára ez lett fő tevékenységük. Az érdeklődés egyre nagyobb irántuk: weboldaluk látogatottsága tizenhatezer volt még 2016-ban, mára ez a szám már ötvenhétezerre emelkedett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!