Ugrás a tartalomra

Új tűzoltósági épületet épített a Mol

MTI
Utoljára módosítva
2021. augusztus 25. szerda 18:43
Két és fél milliárd forintból épített új tűzoltósági épületet a Mol Tiszaújvárosban vegyipari üzemei, dolgozói és a lakosság nagyobb biztonsága érdekében - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Mol Petrolkémia telephelyén épült új tűzoltólaktanya közleményük szerint a korábbinál közelebb, mintegy 3-4 percnyire van a cég épülő új komplexumától, melynek alapkövét 2019-ben tették le, és ahol évente mintegy 200 ezer tonna poliolt állítanak majd elő több mint 200 embernek munkát adva. A több mint 1 milliárd eurós beruházás történelmi jelentőségű, a magyar kormány 131 millió euróval támogatja.
    
A vegyipari üzem és az iparterület tűzvédelmét ellátó létesítményi tűzoltóság a környező lakosság védelmét ellátó hivatásos tűzoltóságnak is segítséget nyújt együttműködési megállapodás alapján - tették hozzá. A létesítményi tűzoltóságon mintegy hetvenen dolgoznak.
    
A poliol napjainkban az egyik legkeresettebb műanyag-alapanyag, az autógyártástól kezdve a ruhaiparon át a hőszigetelésig számos iparágban használják.

További hírek

Olvasnivaló