Ugrás a tartalomra

Újra fizetős lesz a parkolás július 1-től Miskolcon is

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 24. szerda 12:23
A koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet alatt, a kormány április elejétől az egész országban ingyenessé tette a közterületi parkolást. A veszélyhelyzet megszüntetésével, július 1-től, szerdától ismét díjfizetési kötelezettség áll fenn a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni díjköteles várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban.

Az Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök terei mélygarázsban továbbra is az általános rend szerint kell fizetni.

Díjfizetési módok a felszíni díjköteles várakozási területeken:

· az adott várakozási területen elhelyezett parkolójegy kiadó automatánál készpénzzel vagy chipkártyával váltott parkolójeggyel,

· a mobiltelefonos parkolási díjfizetési rendszer használata esetén a parkolás megindításával,

· előre váltott parkolóbérlettel,

· parkolási igazolvánnyal történhet.

A díjfizetés nélkül történő várakozás várakozási díj, valamint pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után, amelynek megfizetése a jármű üzemben tartóját terheli.

A felszíni díjköteles várakozási területekre érvényes bérlettel rendelkező autósok esetében annak ellenére, hogy a kompenzációról nem született országos rendelkezés, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetőként az Önkormányzattal együttműködve a veszélyhelyzet idejére előre megváltott parkolási bérletek tulajdonosait kompenzálni kívánja, melyről a Közgyűlés dönthet. A díjmentes parkolás következtében a parkoltatással foglalkozó cég több mint 50 millió forintos költsége mellett Miskolc városának 200 millió Ft-ot meghaladó bevételkiesése keletkezett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!