Ugrás a tartalomra

Újra gyógyítanak a bohócdoktorok

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. szeptember 30. csütörtök 11:39
Dr. Tik Tak és dr. Cukor hétfőn vitt vidámságot először újra a GYEK-be, egy év kihagyás után. Óriási örömmel teljesítették feladatukat, és ugyanilyen boldogsággal fogadták őket a kis betegek. A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány tagjai a világjárvány kezdetétől otthonról rendeltek, online.

Egy évvel ezelőtt volt utoljára személyes vizitje a Velkey László Gyermekegészségügyi Központba járó bohócdoktoroknak. Most hétfőn pedig újra bemehettek gyógyítani, hiszen a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány alapelve, hogy a jókedv gyógyít, ugyanis a félelem és a szorongás leküzdésében nagy segítség a humor varázslatos ereje.

– Fantasztikus élmény volt újra ott lenni – nyilatkozta Osváth Tibor, vagyis dr. Tik Tak. – Az idei első rendelésre dr. Cukorral, vagyis Ramocsa Emesével mentem. Mindkettőnk szíve a torkunkban dobogott, ahogy elindultunk a kórtermek felé. Lépten-nyomon megállítottak minket a nővérek, az orvosok, a szülők, akik már egy éve nem láttak bennünket. Mindenki azt mondta, hogy nagyon jó, hogy újra itt vagyunk. Ez nagyon jó érzés volt – hangsúlyozta.

Egy év elteltével tehát újra engedélyt kaptak a kórház főigazgatójától, hogy védettségi igazolvánnyal meglátogathassák a gyerekeket. – Be kell tartanunk a járványügyi szabályokat is, így a kórterembe belépve kezet mosunk, piros műanyag orrunk alatt pedig maszkot viselünk a szánk előtt. A szemünk azonban mosolyog, amit jól látnak a gyerekek – mondta Osváth Tibor, majd hozzátette, hétfőn a hematológián és az intenzív osztályon voltak.

Bíznak abban, hogy nem lesz megint leállás. – A GYEK-ben heti két napot kaptunk, hétfőnként a hematológiai osztályokra, az intenzívre és a sebészet rövid oldalára járunk majd, keddenként pedig a sebészet hosszú oldalára, a pulmonológiára és a gasztroenterológiára – sorolta dr. Tik Tak.

Az 1996 óta működő Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai az elmúlt években több mint 375 000 beteg gyermek kórházi tartózkodását tették vidámabbá. Az online rendelések alkalmával anyák napi köszöntőt is vállaltak, hogy a családjukkal nem találkozó nagymamák életét szépítsék meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!