Ugrás a tartalomra

Újra a rákbetegekért sétálnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 05. szerda 17:28
A Magyar Rákellenes Liga idén is meghirdeti a Rákellenes Világséta (World Cancer Walk) magyarországi szakaszát január 9-ére, vasárnapra. 
Fotó: MiNap-archív, Végh Csaba 2021-es felvétele

A sétán mindenki részt vehet, aki együttérzését szeretné kifejezni daganatos beteg hozzátartozójával, ismerősével vagy a rákbetegekkel kapcsolatban, illetve támogatni szeretné a rákellenes harcot. A Rákellenes Világséta "stafétaként" valósul meg. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden városnak ki van jelölve egy időzóna, amikor sétálhat, és ezek együttese adja ki a teljes huszonnégy órás sétát. Eddig világszerte kétszáz város lakói csatlakoztak a rendezvényhez.

Magyarország időzónája január 9-én délután háromtól négy óráig tart.
A beosztás és a felhívás angol nyelven elérhető a www.worldcancerwalk.com honlapon.

Ahhoz, hogy rendezvényen részt vehessenek, az érdeklődőknek (térítésmentesen) regisztálniuk kell. Ezzel azt vállalják, hogy, hogy egy órát sétálnak a Magyarországnak kijelölt idősávban. Sétálhatunk egyedül vagy barátokkal, ám mindenkinek külön kell regisztrálnia. A szervezők mindenki egészségét és biztonságát biztosítani akarják, ezért nem szándékoznak a résztvevőket nagy csoportokba toborozni. Aki nem akar messzebbre merészkedni, az részt vehet úgy is, hogy körbejárja a háztömbjét.

Tavaly világszerte 230 városban 1200-an sétáltak, ebből Magyarországon 40 városban 300-an. A séta egyben adománygyűjtés a rák elleni küzdelemre, ahol a Magyar Rákellenes Liga daganatos betegeket támogató és preventív programjaira lehet adományozni. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok