Ugrás a tartalomra

Újra virágzik az agave – online előadással készül a színház

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 07. péntek 12:24
Miskolc város napjához közeledve újabb előadással várja a nézőket a Miskolci Nemzeti Színház.

A teátrum közönsége május 8-án, szombaton este 7 órakor az Agave című előadást tekintheti meg felvételről az  www.online.mnsz.hu weboldalon.

Képgaléria: Mocsári László

A Miskolcról született kortárs színdarabhoz Mikó Csaba drámaíró hónapokig gyűjtötte a miskolci történeteket, motívumokat, majd ezekből kiindulva szőtte meg az Agave kitalált cselekményét. Mítosz és történelem, múlt és jelen elevenedett meg a Játékszínben Béres Attila rendezésében, aki lapunknak korábban elmondta, Mikó Csabát arra kérték, hogy konkrétan Miskolcnak, Miskolcról írjon egy új darabot; egy történetet, amit a város múltja-jelene inspirál.

Mikó ezt meg is tette – ugyan nem miskolciként, de hosszas kutatómunka nyomán, a kívülálló empatikus hozzáállásával és lényeglátásával. – A darabból készült előadás a sok-sok ismerős motívum és utalás mellett azt hiszem, meg tud fogalmazni egy általános és mélyről jövő igazságot a túlélni vágyásról és a túlélni tudásról, ami ezt a várost jellemzi – fogalmazott Béres Attila.

A történet egyik szála mesei-mitikus, ettől könnyed és humoros a keret, a másik szála pedig egy családtörténet, melyet fájdalmasan befolyásoltak az utóbbi két-három évtized gazdasági-demográfiai változásai. 

Az előadás adatlapja és jegyvásárlás az alábbi linken érhető el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!