Ugrás a tartalomra

Vadászadományból javul a gyermekdiagnosztika

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. március 29. kedd 19:35
Hiánypótló orvosi eszközzel segítette a vadásztársadalom a Megyei Kórház Gyermek Egészségügyi Központját. A szervezet harmadik éve szervez jótékonysági vadászatot, amelynek bevételéből mindig a GYEK-et támogatják. Most csaknem kettő és fél millió forintot gyűjtöttek össze. 
Fotók: Juhász Ákos

Tolltartók, kulacsok és iskolai eszközök – apró figyelmességek amellett a speciális orvosi eszköz mellett, amit az országos vadászok szervezete ajánlott fel a Gyermek Egészségügyi Központ számára. 2019 óta minden évben tartanak jótékonysági vadászatokat, a bevételből minden évben támogatják a GYEK-et. 

– Védnöki testületünk deklarálta, hogy minden megyében fogunk legalább egy kórházat támogatni, és minden esetben hiánypótló eszközöket fogunk vásárolni. Pont azért, hogy a lehető legnagyobb hatékonysággal tudjunk hozzájárulni a gyógyításhoz – árulta el az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a Miskolc Televízió kérdésére. Fejes László szerint a pandémia miatt sokkal nehezebb adakozásra bírni az embereket.

2018-ban az adományozók társaságának ötvenkettő tagja volt, ez mára százkilencvenháromra bővült. A cél azonban ugyanaz maradt: segíteni, amikor csak lehet.

– Az EG-készülék arra szolgál, hogy az agyhullámokat rögzítse a gyermekeknél és a felnőtteknél is, ezzel lehetséges az epilepszia diagnosztizálása. Önmagában ez is egy nagyon hasznos műszer, azonban ez ki van egészítve egy kamerával, amely - miközben vesszük a gyermekről az agyhullámokat - videót is készít róla – avatta be stábunkat Hauser Péter, a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ vezető főorvosa, hozzátéve: a műszer sokkal komplexebb diagnózist biztosít annak érdekében, hogy a gyermekek minél több kórmeghatározáshoz jussanak.

A kórháznak sokan ajánlanak fel adományokat – ezért hozták létre négy évvel ezelőtt a Támogató Társaságot, amelynek célja, hogy az adakozók irányítottan támogathassanak egy-egy osztályt.

– Azt gondoltuk, hogy az adományok nagyságrendje a kórház költségvetéséhez képest relatív alacsony lesz majd, azonban azt látjuk, hogy az adományozási kedv egyrészt pénzügyi összegszerűségben is növekszik, másrészt pedig az adományozók vissza-visszatérnek. Ez azt jelenti, hogy szinte mindenki, aki egyszer adományozott a kórháznak, az évről évre visszatérő adományozó lesz – konstatálta Révész János, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház főigazgatója. 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!