Ugrás a tartalomra

Vádat emeltek a gyermekét és a közlekedőket veszélyeztető férfi ellen

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 24. szerda 08:55
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt.

A vádlott tavaly júliusban ózdi lakásukban ittas állapotban összeveszett élettársával. Később autóba ültek, amelyet a vádlott élettársa vezetett, a vádlott a jobb első ülésre ült, hátul pedig közös kiskorú gyermekük utazott.

Az utóval Ózd belterületén közlekedtek, és az autót vezető élettársát a férfi több esetben a fején megütötte, valamint többször szándékosan behúzta a személygépkocsi kézifékkarját, ettől a hátsókerekek blokkoltak, és a sértett nő csak ellenkormányzással, nehézkesen tudta az úttesten tartani a járművet, ami megállt. A nő tovább hajtott és egy körforgalomba érkezett, amikor a mellette ülő vádlott el kezdte tépni a haját, ettől az autó letért a haladási iránytól, a vádlott most is szidalmazta a sértettet, és ismételten hirtelen behúzta a kézifékkart, a fékhatásra az autó a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba került, és keresztbe fordulva megállt. 

A cselekményt a helyszínen tartózkodó rendőrök észlelték és azonnal intézkedtek.

A nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló repesztett és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A férfi a cselekményeivel veszélyeztette a közúti közlekedésben részt vevők, de különösen élettársa és kiskorú gyermekük életét, testi épségét.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. 
 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!