Ugrás a tartalomra

Változott a forgalmi rend a Tündérkertnél

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 22. péntek 15:14
Táblákat tett ki a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. a Tópart utcában és a Haller utcában, hogy az ott élők nyugalmát ne zavarják a Tündérkertbe igyekvő vendégek. Mindkét utca elején behajtani tilos tábla van.
Fotó: Mocsári László

Egyre több embert vonz a miskolci Tündérkert, azonban a Tokaji Ferenc, a Tópart és a Haller utcákban lakókat zavarja a nagy forgalom. Erről Varga Andrea Klára alpolgármester múlt héten szerzett tudomást egy lakossági fórumon. A probléma orvoslására az önkormányzat behajtani tilos táblákat helyeztetett ki két utca elejére.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai tizenhét táblát tettek fel hét oszlopra. A Miskolci Önkormányzati Rendészet pedig arra kéri az autósokat, a Lovagi tornák terénél vagy a Diósgyőri várnál álljanak meg, és onnan gyalogoljanak be az újonnan kialakított kis ösvényen. Az utat a Tündérkert táblája is jelzi.

Kovács László Csaba, a MIÖR igazgatója elmondta, a hétvégén egyelőre még csak figyelmeztetéssel, figyelemfelhívással élnek majd a rendészet munkatársai, ezt követően azonban szankcionálni fogják a szabálysértőket.

A környéken lakók közül többen örülnek a Tündérkert létezésének. Kalina Miklósné szerint inkább gyalogosan közlekednek, akik el akarnak jutni a szépségéről híres parkba. – Én a Ferenczi Sándor utcában lakom, és ha kint vagyok a kertben, sokszor kérnek útba igazítást a járókelők. Bár magam még nem jártam ott, de hallottam róla, hogy milyen szép. Engem nem zavar, hogy sok látogatója van, bízom abban, hogy emiatt a Szinva-partot is rendben tartják majd.

Salamon József már 1982-től lakik a Tópart utcában. – Valami gyönyörű a park, már többször jártam ott, ismerem a főnököket is. A következő labdarúgó Európa-bajnokságot ott szeretném majd nézni nagy kivetítőkön.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!