Ugrás a tartalomra

Városszerte vizet osztanak, párakapukat állítottak fel

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 29. szerda 16:50
Harmadfokú hőségriasztás van érvényben hétfőtől. Az év eddigi legforróbb napjai jönnek 36-37 Celsius fokos maximumokkal. A kánikula miatt a MIVÍZ vízosztással és párakapukkal igyekszik segíteni a járókelőknek. Az MVK járatain pedig klíma üzemel, a Barlangfürdő egy órával tovább tart nyitva.
Fotók: Horváth Csongor

Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a 27 Celsius fokot. A hőségriadó csütörtök éjfélig van érvényben. Az előrejelzések szerint lehűlést szombaton hoz majd egy hidegfront.

Horváth Csongor képgalériája

Addig azonban melegünk lesz, hiszen a hét hátralévő részében 36-37 Celsius fokot is mutathatnak a hőmérők. A perzselő hőség miatt az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el hétfőtől.

A MIVÍZ a város forgalmas csomópontjain idén is vízosztással és párakapukkal igyekszik enyhíteni a miskolciak hőségérzetét. A Villanyrendőrnél, a Centrum Áruháznál és az Újgyőri főtéren vannak kitelepülések. Viszokai János műszaki igazgató a Miskolc Ma stábjának elmondta, minden nap 11 és 15:30 közötti időszakban történik a vízosztás a legmelegebb időszakban.

Az elmúlt időszakban egyébként a MIVÍZ három új ivókutat adott át, így a Népkertben, a Búza téren és az Avas tetőn is van lehetőség a felfrissülésre.

A nagy melegre való tekintettel indulás előtt már jó pár perccel elindítják a klímát az MVK sofőrjei, hogy a jármű megfelelően lehűljön. Körülbelül 7-8 Celsius fokkal tudják hűvösebbé tenni a levegőt a kinti hőmérséklethez képest. De a munkavállalóira is kiemelt figyelmet fordít a közlekedési társaság, így több intézkedéssel igyekeznek elviselhetőbbé tenni a kánikulát. Borsos István autóbuszvezérlési csoportvezető elmondta, például hűtött vizet biztosítanak a busz- és villamosvezetőik számára a végállomásokon.

A meleg miatt június 28-án, 29-én és 30-án a Barlangfürdő egy órával tovább, este 8 óráig tart nyitva. Medencezárás ezeken a napokon fél 8-kor lesz. Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, valamint a Selyemréti Strandfürdő pedig a megszokott nyitva tartás szerint, szintén este 8-ig várja vendégeit. A hőségriadó csütörtök éjfélig van érvényben. Az előrejelzések szerint lehűlést szombaton hoz majd egy hidegfront.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!