Ugrás a tartalomra

Vascsővel estek egymásnak az asszonyok

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 15. hétfő 10:40
A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt hat nővel szemben csoportosan, felfegyverkezve, társtettesként elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A Taktaharkány településen élő vádlottak és családjaik között hosszú időre visszanyúló, időnként tettlegességig fajuló haragos viszony áll fenn, amely okán már több büntetőeljárás is indult. A vádlottak 2018. november hónap elején a délutáni órákban, Taktaharkányban a közfoglalkoztatottak kifizetése alkalmával találkoztak egymással, és azonnal szóváltás alakult ki közöttük, mely szinte rögtön tettlegességbe váltott ált.

A vádlottak közül az egyik hajánál fogva rángatni kezdte, és fején megütötte a másik családhoz tartozó nőt, majd egy 10 cm pengehosszúságú kést vett elő, és azzal hadonászva megszúrta az általa bántalmazott nő védelmére kelő másik vádlottat, aki a bal felkarján 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, de könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

A másik nő egy szöges bottal ütötte meg a rivális család nőtagját, aki az ütéstől összegörnyedt, de még ezután is bántalmazta, arcon ütötte és az arcát megcsikarta. A verekedés során vascső is előkerült, amivel az egyik nő a másikat a fején, a vállán és a karján ütötte meg, míg volt olyan vádlott, aki ellenfele hajába kapott bele, rángatta és puszta kézzel ütlegelte. Több nő az eszközös bántalmazások után kézzel összekapaszkodott, és kölcsönösen ütlegelték egymást, míg földre zuhantak, de ott is folytatták a verekedést.

A bántalmazások eredményeként a vádlottak test szerte 8 napon belül gyógyuló zúzódásos, csikarásos sérüléseket szenvedtek el, de közülük két vádlott terjesztett elő támadói ellen könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt, míg a többiek ettől eltekintettek.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő – az ügy megítélése egyszerű, a vádlottak szabadlábon vannak, tárgyalás mellőzésével a vádlottak közül öt vádlottal szemben közérdekű munka büntetést, míg egy vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!