Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: Adják vissza Miskolcnak, ami a városé!

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. március 24. szerda 09:10
A Velünk a Város frakció ragaszkodik ahhoz, hogy Miskolc visszakapja azt, ami a városé, amit a kormányzat elvett – erről beszélt kedd délutáni sajtótájékoztatóján Hegedűs Andrea, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője, frakcióvezető-helyettes és Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő. 

A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott, a mostanra minden háztartásba eljuttatott Számadó kiadvány világosan megmutatta, melyek Miskolc gazdasági problémáinak a legfontosabb okai, amik a politikus szerint oda vezettek, hogy a város most működőképesség tekintetében „pengeélen táncol”. 

velünk a város sajtótájékoztató
Hegedűs Andrea és Szilágyi Szabolcs. Fotó: Mocsári László


– Ennek alapvetően három oka van: az előző városvezetés felelőtlen és pazarló gazdálkodása, mely hatalmas, és folyamatosan törlesztendő kötelezettséget jelent, ami milliárdos nagyságrenddel növeli meg a város kiadásait;
– A COVID-járvány miatt kiesett bevételek, hiszen a város normál esetben befolyó bevételei a pandémia miatt hatalmasat csökkentek, és ugyanazon kiadásokra sokkal kevesebb jut;
– A Fidesz-kormány önkormányzatokat büntető elvonáscsomagja, amely közvetlenül 3,6 milliárd forintot vesz el a miskolciaktól. Miskolc azonban nem adományokat vár a kormányzattól, hanem Miskolc azt akarja visszakapni, ami a városé, ami minden miskolcinak jár, de a kormány korábban elvette – jelentette ki Hegedűs Andrea.

A politikus ugyanakkor arról is szólt: a jelenlegi városvezetés megmutatta, hogy önmagán „sem rest” spórolni, hiszen a helyhatóság 2020-ban 1,2 milliárddal működött olcsóbban, mint a fideszes elődje.

– Éveken át hallgattuk, hogy a magyar gazdaság dübörög, hogy az Európai Unió élvonalába tartozunk, hogy sereghajtókból lettünk elsők, ám fel kell tenni a kérdést, hogy ha ez valóban így van, akkor a magyar munkásoknak, dolgozóknak, a bajba került vállalkozásoknak a kormány a világjárvány idején miért nem biztosított hathatós támogatást, olyat, amilyet Nyugat-Európában számos országban megtettek? Miért volt szükség az önkormányzatokat a működőképesség határára szorítani? – ezeket a kérdéseket már Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő tette fel.

velünk a város sajtótájékoztató


A képviselő úgy vélekedett, vagy a 2019 önkormányzati választások miatti politikai bosszú miatt büntetik a helyhatóságokat, vagy azért, mert valóban üres a kassza. „Akárhogy is, a kormány nem mond igazat! Aki pedig ekkorát hazudik, annak nehéz elhinni azt, hogy az oltóközpontok jól működnek, hogy gördülékenyen halad az oltás, vagy, hogy a harmadik hullám miatti ostromot jól bírja az egészségügy. Nem hihetjük, hiszen a kormány eddig fantom ellenségekkel, fantomháborúkat vívott. Gondoljunk csak a Soros György elleni plakátkampányra, amire milliókat tapsoltak el. Mennyire jól jönne most ez a sok milliárd forint a járvány elleni védekezésben! Brüsszel, az Európai Unió ellen is vívtak csatákat. Az ellen az EU ellen, melynek támogatásaiból valósulhatott meg szinte az összes nagyberuházás az országban”.

Szilágyi Szabolcs kijelentette, a kormány új fantomellensége a maximum párhuzamos univerzumokban létező oltásellenes ellenzék, melyről a fideszes politikusok beszélnek. „Az ellenzék nem oltásellenes, hogy ezt lássák, elég megnézni az ellenzéki polgármesterek kommunikációját: kivétel nélkül mindegyik az oltás fontosságára, a maszkviselésre, a távolságtartásra, és a hatályos járványügyi intézkedések betartására hívja fel a figyelmet" – szögezte le Szilágyi Szabolcs, hozzátéve: „a kormány nem képes ellátni a feladatát, ezért inkább hazudik és kirabolja a városokat”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!