Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: hecckampányt folytat a miskolci Fidesz

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 29. csütörtök 21:16
A várost vezető frakció közleményt adott ki csütörtökön, amiben „szégyenteljes és hazug fideszes hecckampányt” emlegetnek egyebek mellett a közösségi közlekedés körül kialakult helyzet kapcsán.

A Velünk a Város szerint a kormánypártiak „sajnálják a miskolci buszsofőröktől a béremelést, miközben éveken keresztül bizonyították, hogy fogalmuk sincs a tömegközlekedési vállalat működtetéséről, ugyanis a vezetésük alatt többmilliárdos tartozást halmoztak fel a város, az MVK Zrt. felé” – amit a mostani városvezetésnek kell kigazdálkodnia.

Majd sorolják, miért nem jogos a Fidesz kritikája. Például azért, mert a kormány „egy milliárd forintot vett ki a miskolci tömegközlekedésből, és közel 4 milliárdot vont el Miskolctól és a miskolciaktól”. Aztán: az ő vezetésük „többmilliárd forintos tartozást halmozott fel az MVK Zrt.-ben”.

– „Az a Fidesz kritizálja ma a várost a pénztelenség miatt, amelynek vezetői és képviselői tegnap ezermilliárdot sikkasztottak el alapítványokba, így tűntetve el a magyar adófizetők pénzét” – írják, hozzátéve: felelős és takarékos gazdálkodást várnak el, miközben miskolci országgyűlési képviselőjük, Hubay György „a magyar embereket idegennek nevezi, a magyar adófizetőktől félti saját pénzüket”. A kormánypárt helyi képviselői pedig „tízmilliárdos hiányokat hagytak maguk után a városban, és most csodálkozva nézik, hogy miért nincs pénze Miskolcnak”.

A helyi fideszes politikusok közül Soós Attilát kiemelik, mint aki véleményük szerint „maga is okozója a cég [az MVK Zrt.] hiányának”. – „A kormánypárti városvezetés gazdasági szakembereként, de képviselőként is hagyta, hogy az érvényes közszolgáltatási szerződés ellenére se fizesse ki a fideszes városvezetés az MVK Zrt.-nek járó 4 milliárd forintot. Az a Soós Attila veszi a szájára Bartha György felügyelő-bizottsági tiszteletdíját, akinek párttársa ugyanakkora tiszteletdíjban részesült az MVK felügyelő-bizottságában, de az akkoriban mégse zavarta” – írja a Velünk a Város.

Végül úgy fogalmaznak: „a Fidesz városvezetése és kormánya miatt nincs ma pénze Miskolcnak, és ezt Miskolcon ma már mindenki tudja”, „hazugságaikra pedig Miskolc már nem kíváncsi többé”.

További hírek

Olvasnivaló