Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: a szemét nem most keletkezett

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 19. kedd 14:24
Nagy Ákos fideszes önkormányzati képviselő és társai tehetetlenek, ezért össze-vissza hazudoznak – írja keddi közleményében a Velünk a Város. Mint ismeretes, Nagy Ákos kiállt a választókerületében található szemetes ingatlan elé és természetesen a polgármestert szidta – fogalmaznak.
A Google Maps 2019-es felvétele

A Velünk a Város közleményében arra reagált, hogy Nagy Ákos, a Fidesz-KDNP-s miskolci önkormányzati képviselője hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy „a Miskolcot fenyegető csődveszély és a félév alatt felhalmozott csaknem 10 milliárd forintos hiány minden jel szerint lebénította a takarításért felelős önkormányzati vállalatot, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-t” Arról is beszélt a kormánypárti politikus, hogy a Domb utcát és környékét több mint 150 köbméter szemét borítja, vélhetően patkányfészkek sokaságával együtt. Nagy Ákos azt állította, többször fordult írásban a polgármesterhez és a Városgazda vezetőjéhez, ám nem járt sikerrel.

A Velünk a Város kijelentette, "az önkormányzati képviselő azt a hamis látszatot - egyszerűbben fogalmazva hazugságot - próbálta kelteni, hogy a szemét most keletkezett". 

- "Ha Nagy Ákos ismerné körzetét, vagy beszélt volna a körzet előző képviselőjével Hubay Györggyel, tudhatná, hogy a szemét Kriza Ákos és embereinek uralkodása alatt keletkezett. Mára jól látszik, az előző városvezetés hiába turnézott a kampányban azzal, hogy felszámolta a miskolci szegregátumokat, hiába állította, hogy a Hideg-sor kolóniáit megszüntette, hétfői sajtótájékoztatójával a miskolci Fidesz-KDNP bebizonyította, a kampány alatt csak megtéveszteni próbálta a miskolciakat. Szerencsére nem sikerült" - írják.

A Velünk a Város hozzátette, a fenti állításokat igazolják a korábbi fotók. "Ha nem ismeri a körzetét, elég beütnie a Googlemapsot és láthatja a több éve keletkezett szeméthalmokat. Azokat, amitől nem tudták a várost megszabadítani" - hangsúlyozták.

Kiemelték, a takarítás most a jelenlegi városvezetésre hárul, "csakúgy mint az általuk itt hagyott gazdasági krízis kezelése". 

- Mi megbirkózunk a feladattal azon területeken, ahol tettre kész az önkormányzati képviselő. Képviselőink - a város tisztaságért felelős cégével - több tonnányi szeméttől szabadították meg Miskolc különböző városrészeit, például a Bábonyibércet, Tetemvárat - zárul a Velünk a Város közleménye.

További hírek

Olvasnivaló