Ugrás a tartalomra

Véradás a Bükki Csillagdában

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 02. vasárnap 10:37
Különleges helyszínre várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt október 3-án, hétfőn délelőtt tíz és délután két óra között.

Répáshután, a Bükki Csillagdában ezúttal nemcsak a véradás lehetőségét biztosítja a szervezet, hanem egészségügyi szűréseket is végez a helyszínen. Vércukor, testzsírszázalék és koleszterinszint-mérésre, illetve ingyenes hallásszűrésre is lesz lehetőség. A véradók ingyenesen részt vehetnek a planetáriumi vetítésen és a kiállítást is megtekinthetik a Bükki Nemzeti Park jóvoltából. A Tű, Cérna, Szeretet különleges kézműves portékákkal készül, a Bükki Ízek Vendégasztal pedig kedvezményes kuponokat ajándékoz mindazoknak, akik vért adnak.

Magyarországon az emberek döntő többsége egyszer sem ad vért életében, pedig egyetlen véradással három emberen is lehet segíteni. Fontos, hogy ha valaki elmegy vért adni, ne csak egyszer tegye, hanem legyen rendszeres véradó, hiszen úgy tud a legtöbbet segíteni. Vért bárki adhat, aki egészségesnek érzi magát és elmúlt már 18 éves, de még nem töltötte be a 65. életévét, valamint több mint 50 kg. (Első véradók esetén a felső korhatár 60 év.) A véradó helyszínek és időpontok, valamint a véradással kapcsolatos összes információ megtalálható a www.voroskereszt.hu/veradas oldalon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!