Ugrás a tartalomra

"Veres Pál becsapja a választókat!"

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 11. szerda 09:28
Kibújt a szög a zsákból: Gyurcsány embere vezeti Veres Pál listáját – ismertette keddi sajtótájékoztatóján Soós Attila. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője elmondta: a megszokottól eltérően nem a polgármesterjelölt, Veres Pál vezeti jelölőszervezetének listáját. A területi választási iroda online felületére hivatalosan is felkerült képviselőjelölti lista első helyén ugyanis a Gyurcsány-párt elnökségi tagja, Debreczeni József áll.
Fotó: Végh Csaba

- A helyi választási iroda online felületén immár megtekinthetőek a választási listák: hogy egy-egy párt vagy pártszövetség polgármesterjelöltje milyen képviselőjelölti listát adott le annak érdekében, hogy a későbbiekben a maradék szavazatok alapján mandátumot nyerhessenek erről a listáról a képviselőjelöltek – kezdte sajtótájékoztatóját Soós Attila. - Most már ebből a hivatalos dokumentumból is látható, hogy Veres Pál a továbbiakban Gyurcsány Ferenc és a DK az akaratát fogja képviselni az önkormányzati választáson Miskolcon. Ugyanis - és ez meglehetősen szokatlan a választások rendszerében és gyakorlatában - Veres Pál nem vezeti azt a listát, amelyet leadott. A megszokottól eltérően, ezt a helyet átengedte Debreczeni Józsefnek, a DK egyik elnökségi emberének. Ez mindenképpen egyértelművé teszi azt, amit eddig is állítottunk, hogy Veres Pál nem független jelölt – hangsúlyozta a frakcióvezető. 

- Ha valaki megnézi Veres Pál plakátjait és szórólapjait, az azon felsorakozott jelölő szervezetek logóit, ezek is egyértelművé teszik azt, amit mi kezdettől fogva állítunk, hogy nem független jelölt, hanem Gyurcsány Ferenc és pártjának az embere. Szomorú, hogy odáig jutott az ellenzék az osztozkodásban, hogy Veres Pál polgármesterjelöltként arra is méltatlan saját pártszövetségén belül, hogy vezethesse ezt a listát. Az a Veres Pál, aki el tudja polgármesterként képzelni magát, úgy gondolja, hogy önkormányzati képviselőként már nem óhajt a továbbiakban munkát végezni a városért. Veres Pál eddigi állításaival szemben, a megjelent kompenzációs lista világosság teszi, hogy Veres nem független jelölt, hanem nyíltan az ellenzéki pártoknak, de leginkább a DK-nak és Gyurcsánynak az egyszerű bábja – hangsúlyozta Soós Attila. 

Kitért arra is, hogy Veres becsapta a miskolciakat, amikor a saját függetlenségét bizonygatta, miközben az ellenzéki térfélen szemmel láthatóan a régi baloldal egyezkedik - Gyurcsány embereivel - Miskolc vagyonáról. - Ezekkel az önző kalandorokkal, akik már számtalanszor bizonyították alkalmatlanságukat ebben a városban kötött szövetséget Veres Pál. Erről joga van tudni a miskolciaknak. Joguk van tudni arról, hogy kik azok az emberek, akik önmagukat a függetlenség álcája mögé próbálták bújtatni. De kibújt a szög a zsákból. Gyurcsány emberei átverték Veres Pált. Nem hagyhatjuk, hogy miskolciakat átverjék. Megilleti őket az a jog, hogy tudják, nincs független jelölt ebben a városban, hogy Veres Pál nem független jelölt. Veres Pál igazából a háttérben Gyurcsány Ferenc és a DK szekerét tolja – hangoztatta Soós Attila. Hozzátette, azok az emberek, akik 2002 és 2010 között sem tettek semmit ezért a városért Gyurcsány Ferenccel az élen megpróbálnak újra a hatalomba visszaszivárogni a függetlenség álcája alatt. Az a lista, ami most megjelent, teljesen egyértelművé teszi ezt. Szomorú, hogy egy polgármesterjelölt nem kap helyet a saját jelölőszervezete listáján, ez pedig egyértelművé teszi azt, hogy egy független jelölt álcája mögé bújva próbálnak a hataloméhes emberek, a Gyurcsányisták visszaszivárogni a hatalomba – zárta sajtótájékoztatóját Soós Attila. 
 

További hírek

Olvasnivaló