Ugrás a tartalomra

Veszélyeztette a közlekedőket - az M3-ason lekapcsolták

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 01. vasárnap 17:17
A rendőrök az M3-as autópályán intézkedtek két román sofőrrel szemben, akik az általuk vezetett járműszerelvényekkel a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladva közlekedtek.
Forrás: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály munkatársai  augusztus 30-án 16 órakor, majd 17 órakor az M3-as autópályán, a Geleji pihenőhelynél egy-egy román tehergépkocsi vezetőjével szemben intézkedtek. A gépjárműveken egy, míg az utánfutóikon két személygépkocsi volt a rakomány. A sofőrök által vezetett szerelvények súlya a megengedett legnagyobb össztömeget egyik esetben több mint másfél tonnával, míg a másik esetben több mint három tonnával haladta meg. 

A tetten ért sofőröket a járőrök előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság - még aznap meghozott - elsőfokú határozatában a szabálysértőket három hónapra eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazzák az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

További hírek

Olvasnivaló