Ugrás a tartalomra

Visszaengedték a vadonba az Ausztráliáig eljutott pingvint

MTI
Utoljára módosítva
2019. szeptember 20. péntek 11:47
Felerősítettek és visszahelyeztek a vadonba egy Ausztráliában partra vetődött pingvint, amely mintegy 250 kilométeres kimerítő utat tett meg szülőhelyétől, Új-Zélandtól.

A fjordlandi, más néven szélescsőrű pingvint Melbourne-től délre, a Lorne nevű üdülőhely sziklás tengerpartján fedezték fel pár hónapja. A melbourne-i állatkert gondjaiba vette a félméteres madarat, amely olyan elcsigázott és alultáplált volt, hogy csak fokozatosan lehetett újra hozzászoktatni a táplálékhoz és a folyadékhoz. Miután sikerült felerősíteni, apránként hozzászoktatták a tengervízhez is, hogy megerősödjenek az izmai is.

A viszontagságos utat megtett tengeri madarat két hónapig tartó lábadozás után szerdán, a Victoria állam partjainál fekvő Phillip Island egyik strandján tették ki újra a szabad természetbe egy mikrochippel ellátva, hogy követni tudják a mozgását.

Kemény az élet az óceánon, de reméljük, hogy megtalálja az utat vissza Új-Zélandra, és kicsinyei születnek majd” – mondta az állatkert főállatorvosa, Michael Lynch.

A szélescsőrű pingvinek arról ismertek, hogy táplálék után kutatva képesek nagyon hosszú távolságokat megtenni a tengeren. Néha olyan sokáig tartózkodnak a vízben, hogy kagylók telepednek meg rajtuk.

A címlapfotó illusztráció.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!