Ugrás a tartalomra

A víz fontosságát hirdeti a Városház téri fotótárlat

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 18. péntek 16:38
A víz az élet nélkülözhetetlen alapeleme. Azért, hogy a megyei jogú városok lakói ezt felismerjék, egy kiállítással hívják fel rá a figyelmet. A Városház téri sétányon a Nemzeti Fotótár archívumából válogatott szabadtéri tárlat egy időutazásra kalauzolja el a miskolciakat. A fotók készítése között több évtized telt el, de egy-egy pillanat erejéig megmutatják a korábbi idők technológiai, gazdasági fejlettségét, és ízlésvilágát.
Fotók: Juhász Ákos

Azt is szemlélteti a kiállítás, hogy az elmúlt 100 évben a mezőgazdaságban vagy az élet más területén, a háború alatt, vagy akár szórakozás közben hogyan viszonyult Magyarország a vízhez.

Répászky Lipót az MTVA Archívum osztályvezetője a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta: tegnap fejeződött be a víz világkiállítás, aminek Áder János köztársasági elnök volt a fővédnöke. – Az MTVA, mint médiapartner úgy látta, az lenne a legjobb, ha egy fotótáron keresztül mutatnánk be, hogyan is változott az elmúlt időszakban a vízzel kapcsolatos hozzáállása az embereknek. Ehhez a fotóarchívumból sajtófotókon keresztül tudtuk bemutatni és hoztuk el öt nagyvárosba ezt a kiállítást – fogalmazott.

Juhász Ákos képgalériája!

További hírek

Olvasnivaló