Ugrás a tartalomra

Vöröskeresztes intézményvezető koordinálja a hajléktalanellátást Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 01. szerda 12:25
Miskolc polgármesterének, Veres Pálnak a megbízásából Duberné Dunaveczki Éva, a Magyar Vöröskereszt miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjának vezetője koordinálja a megyeszékhelyen a hajléktalan ellátáshoz kapcsolódó feladatokat, és dolgozik együtt a városban működő többi, a hajléktalanok ellátására szakosodott intézménnyel. A meghatalmazás a veszélyhelyzet idejére szól.

Az idén miniszteri oklevéllel is kitüntetett intézményvezető az északkelet-magyarországi régió legnagyobb és legkomplexebb, 320 ellátottal és mintegy 50 fős személyzettel működő hajléktalanszállójának szakmai munkáját koordinálja tíz éve.

Duberné Dunaveczki Éva

Időközben a Magyar Vöröskereszt Miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központja a helyzetre és a megyei kórház jelzéseire reagálva, férőhelyen felüli, intézményen kívüli ellátást indított el az önkormányzat által rendelkezésre bocsátott épületben. Így biztosítva, hogy a még ma is utcán élő vagy a kórházi ellátásból kikerülő, egyébként hajléktalan emberek biztonságos környezetben legyenek a koronavírus-járvány idején. Maga az intézmény ugyanis telt házzal működik; az ellátottak védelme érdekében itt új igénylőket fogadni a járványügyi helyzet idején nem tudnak.

Az ideiglenes szolgáltatásbővítéssel a humanitárius szervezet 10 új rászorulónak biztosít 24 órás ellátást és felügyeletet. Az ide bekerülő fedél nélkül élőknek bele kell egyezniük a 14 napos elkülönítésbe; csak utána kerülhetnek át az intézményi ellátásba – védve ezzel azokat, akik önként vállalták, hogy járvány idején nem hagyják el Gondozó Központ biztonságát. Az elkülönítés ideje alatt a hajléktalan emberek számára szállást és étkezést, valamint fertőtlenítést és tisztálkodási lehetőséget biztosít a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok