2018. augusztus 14. Marcell
Miskolc
14°C / 29°C
Ajándékot osztottak ma a rendészek a miskolci kutya sétáltatóknak
Miskolc TV
|
2017. március 29. 14:34
|
frissítve: 2017. március 30. 19:43
A kis csomaggal a kutyatartás szabályaira szeretnék felhívni a figyelmet. Még mindig vannak kutyások, akik kedvencük földön hagyott csomagját egyszerűen ott hagyják. Őket akár ötvenezer forintra is büntethetik.

kutyas_ellenorzes6.jpg

Kora reggel Diósgyőr egyik nagy parkjában egymás után jelennek meg kedvenceikkel a kutyások. Vannak felelős kutyatartók, akik tudják, hogy mivel jár egy lakásban tartott kutya. Náluk mindig van egy kis zacskó, amit a kutya piszok összeszedésére használnak, azonban még mindig akad olyan gazda aki nem hajlandó összeszedni kedvence után az ürüléket.

kutyas_ellenorzes5.jpg

A Miskolci Önkormányzati Rendészet rendszeresen ellenőrzi a kutya sétáltatókat és most ajándékot is osztottak.  

 - Tapasztaltuk azt, hogy sokan a kutyát felelősen tartják de amikor lehozzák közterületre nem gondoskodnak a kutya piszok összeszedéséről vagy a pórázon történő vezetésről. Ezek jogszabályban kötelezett dolgok a kutyatartók számára, ezeket mi összegyűjtöttük és ebben a kampányban amikor a kutya piszok összeszedésére alkalmas zacskót nyújtottuk át az ügyfelek számára, volt egy kis ismertető is a Miskolci Önkormányzati Rendészet lógójával ellátott lapon, ebben a Szabálysértési Törvényt emeltük ki - mondta Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője.

kutyas_ellenorzes3.jpg

A szabályokat be nem tartók -az ajándék mellett - öttől ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal is büntethetők. 

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat