2018. november 20. Jolán
"Aki Miskolcot választja, az gondol a jövőjére!" Felvételi juniális az egyetemen (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. június 08. 21:05
|
frissítve: 2018. június 10. 09:21
Úgynevezett "Amper Felvételi Juniálist" rendeztek pénteken, a Miskolci Egyetem Körcsarnokában. A programot most első ízben szervezték meg az intézménybe jelentkező, illetve végzős középiskolások számára.

A Miskolci Egyetemre érkező diákokat színes programokkal, koncertekkel, kültéri játékokkal, fesztiválhangulattal várták. Kriza Ákos  polgármester köszöntőjében kiválónak nevezte a várost és az egyetemet is. – A Miskolci Egyetem Európa legrégebbi műszaki egyeteméből nőtte ki magát, s ma már egy valóságos universitas. Mindazoknak, akik itt végeznek, Miskolc kiváló lehetőségeket biztosít, hogy itt éljék le az életüket.

Kriza Ákos utalt rá, hogy az elmúlt években hatalmas gazdasági fejlődés ment végbe a városban. Olyan nagy világcégek jöttek ide,  fejlesztenek Miskolcon, mint például a Bosch vagy a Ten Pao. Ezek a vállalatok pedig keresik a kiválóan képzett szakembereket, a végzős egyetemistákat. Miskolc polgármestere kiemelte: a város megtesz mindent azért, hogy aki egyszer miskolci lett, az itt is maradjon. - Aki Miskolcot választja, annak biztosítva van a jövője a munka területén. Az a kapocs, ami az egyetem és a város között van, az elmúlt években tovább erősödött - hangsúlyozta.

egyetem_junialis_180609ml_29.jpg

A rendezvényen az is elhangzott, hogy az egyetem nem csupán a tanulásról szól, a szórakozásra is időt kell szakítani. – Miskolc ezen a területen is kiváló lehetőségekkel szolgál. Elég végigsétálni a belvárosban, mindig pezsgő életet lehet tapasztalni – hangsúlyozta Kriza Ákos.

Torma András rektor reményét fejezte ki, hogy a jelenlévő diákok szeptembertől már hallgatókként lépnek be az Egyetemvárosba. - A város és az egyetem közös gondolkodásnak és együttműködésnek az eredménye az a díj, amelyet most első alkalommal adtunk át a város napján. Közösen pályáztunk egy egyetemi sportbajnokság megrendezésére, amit el is nyertünk. 2024-ben több mint hatezer egyetemi sportoló lesz majd jelen azon a versenyen – mondta el a rektor. – Ezen a rendezvényen egy olyan újdonságnak vagytok a részesei, amit hagyománnyá szeretnénk tenni. Ezentúl minden évben megrendezünk majd a felvételi juniálist, hogy már a jelentkezés pillanatában érezzétek: a Miskolci Egyetem számít rátok – hangsúlyozta Torma András.

egyetem_junialis_180609ml_25.jpg

A rendezvényen, a szórakozás mellett, a középiskolások bepillantást nyerhettek az egyetemi közösség életébe. Találkozhattak egyetemi hallgatókkal, megtapasztalhatták, miért érdemes ehhez a közösséghez tartozni. A végzősök mellett meghívták a város 11. évfolyamos diákjait, hogy ők is ízelítőt kapjanak az egyetemi életből, a campus hangulatából. Volt buborékfoci, extrém íjászat, segway akadályverseny és lézerharc. A színpadon pedig fellépett többek között a The Sign együttes és ByeAlex, valamint egy hip-hop tánccsoport is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat