2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
Aluinvent DVTK: csak ráijeszteni sikerült a csoportfavoritra (Képgalériával)
T. M.
|
2017. október 11. 19:35
|
frissítve: 2017. október 13. 09:34
Szerda este az Aluinvent DVTK női kosárcsapata a francia Flammes Carolo Basket együttesét látta vendégül az Európa Kupa csoportkörének 1. fordulójában. A Generali Arénában rendezett összecsapáson nem borult a papírforma, a vendégek nagy küzdelemben legyőzték a miskolciakat.

aluinvent_carolo_171011_bl.jpg

Fotók: Beregi László

Az első pontot a hazaiak szerezték, majd a Carolo fordított, ekkor egy rövid ideig idegesnek is tűntek Zenta Melnikáék. Aztán a vendégek kértek időt, hiába, mert Monica Engelman triplája után 11-6-ra ellépett a DVTK. Amel Bouderra fél perc alatt egyenlített, ami miatt Stefan Svitek kért időt, de az újabb kosár nem akart jönni, csak a Carolo volt eredményes, így megnyerte az első negyedet (11-17).

A rövid pihenő után két és fél perc sem telt, amikor Svitek időt kért (11-22), csapata ugyanis egyszerűen nem tudta a gyűrűbe juttatni a játékszert. A csendet Nagy Dórának sikerült megtörnie, majd Kirby Burkholder egy szép betörés végén volt eredményes (15-22). Bouderra vezérletével a franciák biztosan őrizték előnyüket, de kezdett magára találni a DVTK (28-34).

aluinvent_carolo_nagy_dora_171011_bl.jpg

Nagy Dóráéknak (labdával) nem sikerült legyőzniük a csoport esélyesét.

A térfélcserét követően Melnika a saját és az ellenfél palánkja alatt is remekelt, Engelmannal szépen termelték a pontokat. Négy perccel a negyed vége előtt a vendégek edzőjének, Romuald Yemaux-nak magához is kellett hívnia lányait, hiszen a DVTK átvette a vezetést (41-40). Valerija Berezinszkáék megrázták magukat, gyorsan fordítottak, így ismét előnyből várhatták a záró felvonást (41-47).

A vendégek erős csontozatú centere, Clarissa Dos Santos jól játszott, de a bírók olykor szemet hunytak szabálytalan megmozdulásai felett – Nagyot azonban ez sem zavarta, harcosságát követően pontot szerzett csapata. Burkholder triplája még közelebb hozta a piros-fehér mezeseket (50-53), a csoportfavorit franciák azonban amikor kellett, feljebb kapcsoltak, ennek köszönhetően pedig megnyerték az összecsapást tíz ponttal (58-68).

NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA KUPA, 1. FORDULÓ
Aluinvent DVTK – Flammes Carolo Basket 58–68 ( 11-17, 17-17, 13-13, 17-21)

Miskolc, Generali Aréna, 500 néző. V.: Zubak (szlovák), Hanit (török), Nicolae (román)
DVTK: Nagy D., Engelman, Burkholder, Peckova, Melnika. Csere: Szabó F., Aldazabal, Zele, Kiss A. Vezetőedző: Stefan Svitek.
FCB: Bouderra, Loyd, Dos Santos, Minte, Berezinszka. Csere: Chevaugeon, Paget, Filip. Vezetőedző: Romuald Yemaux.

A találkozó útán a hazaiak és a vendégek mestere is értékelte röviden a mérkőzést a dvtk.eu-nak.

Stefan Svitek: Nagyon erős együttes a Carolo, tapasztalt játékosokkal. Sok hibát követtünk el, volt húsz eladott labdánk, és engedélyeztünk tizenöt támadólepattanót is ellenfelünknek. Egy kevés pontot hozó mérkőzésen ez megbosszulja magát. A francia csapat a mérkőzés elején egy nyolc-tízpontos előnyt tudott kovácsolni, ami komolynak számít ezen a szinten, innen nehéz volt visszajönni. Nekünk azonban sikerült, még a vezetést is visszavettük, de utána megint nem dobtunk sokáig kosarat, és ez végzetesnek bizonyult.

Romuald Yernaux: Elégedett vagyok, mert erős ellenfelet sikerült legyőznünk. Voltak hullámvölgyek, de mentálisan erősek voltunk, és jól reagáltunk az ellenfél változtatásaira. Örülök a győzelemnek, mert hosszú a szezon és kell a sikerélmény.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat